Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a Sport TV Mai helyzet című műsorában határozottan leszögezte, nem történt szabályváltozás a vízilabdában, a tegnapi hírek félrementek.

Tegnap ugye mi is megírtuk, hogy a vízilabda-válogatott úgy játszotta végig a vb-t, hogy nem tudott egy fontos szabályváltozásról. Nos, Kemény szerint a megjelent hírekkel az a baj, hogy azt sugallja, a sportág vezetése nincs a helyzete magaslatán. És ebben igaza is van, valóban ezt sugallták. Bárki más esetében továbbra is szkeptikusak lennénk, de ha Kemény Dénes mondja, akkor lezárhatjuk az ügyet.

Indokolatlan volt az, ami a sajtóban megjelent. Azért, mert az egésznek az az eredete, hogy volt néhány vitás gól egy szombati meccsen, amit követően a jelenlévő szövetségi kapitány elbeszélgetett az Európai Úszószövetség szakmai bizottságának az egyik ellenőrével, egy szerb szakemberrel. Ennek az eszmecserének az eredménye lett az, hogy kedden erről beszélgettek a szakmai testületin.

Ez a kérdés, ami itt vetődött fel, ez nem egy szabály, ez egy szabályalkalmazási direktíva, ezt a direktívát 3 évvel ezelőtt vezette be a Nemzetközi Vízilabda Szövetség szakmai bizottsága, alkalmazta az összes játékvezető, és ezen a mérkőzésen volt egy-két olyan vitás eset, amit a meccs után privát beszélgetésen megbeszéltek, én nem hallottam, nem tudom, de szerintem ott félrement egy-két dolog. Én úgy gondolom, ha a szövetségnek egy határozott idejű szerződéssel dolgozó szakembere hall valami ilyesmit, akkor szombattól keddig szerintem tud informálódni. Vagy ha ez nem történt meg, mert akkor nyilván, ha az informálódás sikeres, akkor a szövetség sportdiplomatája, Molnár Tamás elmondja, hogy mi a valós helyzet. Ez megtörtént, de kicsit később.

„Itt valami olyan született, ami azt sugallja, hogy a sportág vezetése nincs a helyzete magaslatán, mert megváltozó szabályokról nem tájékoztat. Most senki nem foglalkozik azzal, amivel Molnár Tamás a reakciójában tisztázza a helyzetet. Mindenkinek csak az marad meg, az a sugallat, hogy valaki nem végezte rendesen a dolgát. Azért kell háromszor meggondolnia bárkinek, hogy bármit mond, vagy legalább tájékozódjon. Én ma beszéltem profi jogalkalmazókkal, meg szokták kérdezni mind a két oldalt, mielőtt valaki valamit kijelent, vagy megjelentet. Itt sok mindenki hibázott. Egyszer, a mondat, ahogyan elhangzott; másodszor, hogy az bekerült egy jegyzőkönyve, ami egyértelmű volt, ha nem bizonyított, akkor ebből nem csinálunk negatív reklámot; három, aki végül ezt nyilvánosságra is hozta.”

(Fotó: Madar Dávid)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.