Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Szalai Ádám a hétvégén meglőtte 50. gólját a német Bundesligában, ő a német liga történetének legeredményesebb magyar focistája. És még szeretné növelni a góljai számát.

Ennek apropóján interjút adott a Sport TV Germánia című műsorában, ahol elmesélte, még ő is rácsodálkozik néha, hogy már kilenc éve játszik Németországban, és 215 meccsen már 50 gólnál tart.

„Sokszor elgondolkozom ezen. Nem biztos, hogy pont azért, mert 50 gólt szereztem, hanem a több mint 200 mérkőzés, a nehézségek, a sérülés miatt is, és azért, mert be tudtam kerülni a válogatottba a Bundesligában nyújtott teljesítményem miatt. Ezekre az ember mindig visszagondol, úgyhogy valamilyen szinten igen, büszke vagyok arra, hogy ennyi ideje itt tudok lenni.”

A jövőjével kapcsolatban még nem tud semmi biztosat mondani, pár hétbe beletelik még, amíg konkrét választ tud arra adni, hol folytatja.

„Azt, hogy mi van a szerződésben, csak én tudom és a Hoffenheim, úgyhogy erre most nem kívánok reagálni.”

László Csaba felvetette, hogy Szalainak jól állna a Premier League, feküdne neki a brit foci.

„Minden profi játékos szeretne a Premier League-ben játszani, azonban a karrierem úgy alakult, hogy ennyi ideje itt vagyok a Bundesligában, ezért

A Hoffenheim jelenleg hatodik helyen áll 51 ponttal, a negyedik Frankfurtnak 53 pontja van, úgyhogy komoly céljuk van Szalaiéknak: „Oda szeretnénk érni a BL-t érő negyedik helyre.”

Sport TV

Exkluzív interjút adott Germánia (https://www.facebook.com/groups/germaniasporttv) című műsorunknak a Bundesliga legeredményesebb magyar játékosa, a hétvégén ötvenedik németországbeli gólját...

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.