Szalai Ádám: Ha jobbak akarunk lenni, nem palástolhatjuk a hiányosságainkat sablonokkal

A mindig őszinte és kritikus, ám a válogatottért akár a vérét is adó Szalai Ádám meglepődött, hogy ekkora felzúdulás lett a kritikus nyilatkozatából.

A Hoffenheim és a válogatott 31 éves csatára a Nemzeti Sportnak nyilatkozott többek között arról, hogyan érez a szlovákok elleni vereség utáni nyilatkozatának utóéletével kapcsolatban. Elmondta, hogy gyerekkoruktól kezdve arra tanították, hogy próbáljon meg mindenhol őszintén beszélni – kivéve a munkánkat, mert ott hátrány érhet, ha kicsit keményebben fogalmazol.

Furcsállta, hogy a nyilatkozata milyen reakciót váltott ki azokból az emberekből, akik azért vannak vagy voltak benne a labdarúgásban, hogy változtassanak a magyar futball jelenlegi helyzetén. Ő csak kritizálta a pályán nyújtott teljesítményüket, ám végig többes számban, mert nála a védekezés elöl kezdődik, a támadások felépítése pedig hátulról indul.

Ezt az öltözőben is elmondta a többieknek. Szerinte akik félnek cselekedni és egyenként értelmezik a szavakat, azoknál valószínűleg kellemetlenebbül csapódott le a nyilatkozata, mint azoknál, akik kicsit mélyebbre néznek, és a mondatok jelentőségére figyelnek.

De hangsúlyozza, szerencsére jól jött ki a csapat a helyzetből, és nem azért, mert nyertünk a horvátok ellen, hanem mert a többség a háromperces nyilatkozatomat elemezte, így a csapat nyugodtan készülhetett.

Váltsunk egy kicsit könnyedebb témára Szalaival kapcsolatban:

(Fotó: MLSZ)

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon