Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Kevesen tudják, hogy a Rapid Wienben játszik egy tehetséges magyar focista, azt meg még kevesebben, hogy az apja is Ausztriában edzősködik. Most a csakfoci beszélgetett Szántó Csabával.

Az Admira Wacker akadémiáján dolgozik, az U18-as csapatot bízták Szántóra, és hogy mennyire bejött, az is mutatja, hogy perpillanat a Salzburgot, a Rapidot és az Austriát is megelőzve vezetik a bajnokságot 9 győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel.

De ennél érdekesebb, mit gondol a magyar focistákról, a magyar fociról, az NB I-ről.

„Nem mondanám (hogy tehetségesebbek-e az osztrák fiatalok), hiszen nálunk is sok tehetség van. Inkább a motiváltság terén érzek különbséget. Itt hatalmas harc megy azért, hogy a fiatalok feljebb tudjanak lépni, nem kényelmesednek el.

A magyar edzőkről, edzőképzésről is izgalmasat mondott.

„Az alapfeltételek adottak, az irány jó, most már lassan el kellene jönnie azoknak az időknek, amikor a szakmán van a legnagyobb hangsúly.”

És az NB I-ről is, amikor kérdezték, hogy fejlődött-e az elmúlt években.

Nagyobb az iram a meccseken, mint korábban volt. A nagy rohanásban viszont jobban kijönnek a technikai hiányosságok. Aki közepes tempóban nem tudta átvenni a labdát, az sajnos sprintben sem lesz rá képes. Futómennyiségben tehát fejlődött a bajnokság, színvonalban talán még nem annyit, mint kellett volna.

Megjegyzem, nincs nagy különbség az osztrák és a magyar élvonal között. A Fradit és a Videotont csak a Salzburg verné meg biztosan, a többi csapattal nagyon kiélezett meccseket játszanának és valószínűleg a tabella első felében végeznének.”

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.