Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

2018 Szőnyi Ferenc számára a rekordok megdöntéséről szólt: júniusban ismét meghódította a Himaláját, augusztusban sikert aratott Svájcban és most Amerikába utazott, hogy nem egész 10 nap alatt teljesítsen egy tízszeres ironmant.

Szőnyi Racemachine többször nyert már tízszeres távú ironmant, például tavaly is, november 6-án pedig ismét nekivágott a versenynek, a Decaman USA-nak az Egyesült Államokban, New Orleansban:

a verseny 38 kilométernyi úszást, 1800 kilométernyi biciklizést és 422 kilométernyi futást foglalt magában, amelynek teljesítésére mindössze 13 napja volt az indulóknak.

Az úszó táv 21 órába, a biciklizés pedig 107 órába telt Szőnyinek, majd ezután következett a 10 maratonnyi táv lefutása. A 16 indulóból a verseny közben több sporttársa is feladta a versenyt, azonban Szőnyi Ferenc folyamatosan használta fel tartalékait. Mivel köztudottan az úszás kissé nehezebben megy számára, ezért kezdetben lemaradt az élmezőnytől, de a biciklizés közben egészen a második helyig kapaszkodott fel.

Ahogyan várható volt, a futást már igen előnyős pozícióból kezdte, és hamar sikerült az élre törnie; innentől kezdve már uralta a mezőnyt, és végül a távot 94 óra alatt lefutotta.

Az elképesztő teljesítmény nem kis fizikai megterheléssel járt. Szőnyi közösségi oldalán nyomon követhettük az eseményeket, ahol láthattuk, hogy a fáradtsággal, térd- és hátfájdalommal is küzdött a versenyző a futam során, és még az időjárás sem volt kegyes hozzá, ugyanis a verseny alatt több napon át hideg és esőzés nehezítette a pályát.

A sportolót azonban ez sem állította meg, elszántan haladt a cél felé és végül győzelmet aratott.

A fegyelmi kérdés nagyon fontos. A hétköznapokban a fegyelem azzal kezdődik – ahogy édesapám szokta mondani –, hogy minden reggel tudd, miért kelsz fel. Nagyon fontos a cél, hogy reggel, amikor kinyitod a szemedet, tudd, hogy mi a feladatod. Egy versenyen a cél, a feladat, sokkal misztifikáltabb, hiszen a versenyen való megfelelés egy túlfeszített állapot, amikor az embert túlságosan sok minden terheli, de ilyenkor is fontos, hogy a cél lebegjen a szemünk előtt. Én nagyon fegyelmezett vagyok az utóbbi időkben, egyre inkább lenyugodott a vérmes lelkem, egyre inkább tudom, hogy hová készülök és mit csinálok és úgy gondolom, a siker egyik kulcsa ez” – mondta Szőnyi Ferenc.

Szőnyi Ferenc

Megnyertem!!! Nagy küzdelem volt!!!

Szőnyi Ferenc ezzel melegített a versenyre:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.