Íme az okos edzésmódszer, amely ellensúlyozza az ülőmunkából adódó problémákat
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

“Nálunk nincsen lábnap, karnap, és társai.” Létezik egy innovatív funkcionális edzésmódszer, amely kifejezetten az ülőmunkából adódó problémákra jelent megoldást.

A modern életformával járó kihívásokat – úgymint stressz, rengeteg ülés és görnyedés, mozgáshiány, rossz táplálkozás – eltérő mértékben kezeljük. Jellemző ránk, hogy a stresszt például alkoholba folytjuk, de top 3-ban vagyunk, ha szív- és érrendszeri betegségekről van szó.

Rengeteg trendi edzésforma kínál megoldást a stressz levezetésére, a túlsúly okozta problémákra, vagy épp az izomtömeg-növelésre – ám egyik sem rendelkezik olyan széles eszköztárral, amelyik az ülő életmóddal is fel venné a harcot. Márpedig 250 monitor előtt eltöltött munkanap igencsak megterheli a szervezetet.

A TacFit (Taktikai Fitnesz) célja, hogy kihozza a testünkből az adott napi maximumot, életmódunk és erőnléti szintünknek megfelelően.

Nálunk nincsen lábnap, karnap, és társai – mondja némi éllel Solymosi Gergely, TacFit-instruktor. Ez az edzésmódszer az egész testet kezeli: az agy-izom, ideg-izom kapcsolat és a légzéskontroll nem jelenik meg máshol.

A CrossFittel ellentétben a TacFitnél a bemelegítéskor ezeket az életmódból adódó mobilizációs problémákat kezeljük, amely jobban rávezeti az embert az edzésmunkára.

A TacFit egy harcművészeti alapokkal rendelkező edzésmódszer, mely 6 féle protokollt tartalmaz, és számtalan gyakorlatból épül fel. Az erő- és állóképesség edzések ciklikusan váltakoznak és a teljes testet átmozgatják. Ezen kívül minden gyakorlatnak vannak nehezített és könnyített változatai.

Ez azt jelenti, hogy aki feláll az irodai székből és először jön le az edzésre, ő is ugyanolyan sikerrel tudja gyakorolni a TacFitet, mint aki egész életében sportolt – árulja el Polgár Viktor, TacFit-instruktor. Szerencsére a TacFitben nem kell több sorozatot, nehezebb súlyokkal belenyomnod, hogy sikerélményed legyen. Ráadásul, ha kimarad egy alkalom, ugyanott folytathatod, ahol abbahagytad.

Változatos gyakorlatok, változatos eszköztár

A kettlebelltől kezdve a medicinlabdán át a clubbellig és a gyűrűig széles eszközpalettát használ a TacFit.

A szakemberek szerint azokat az elemeket, amiket edzésen elsajátítunk, be tudjuk építeni a hétköznapjainkba is. “Otthon, Netflixezés közben, vagy a munkahelyen végezzünk el pár gyakorlatot és már boldogabban fekszünk le, tudván, hogy aznap is tettünk magunkért.”

A TacFittel az ülés miatt megrövidült ízületi tartományokat visszaállítjuk egészséges szintre, az elgyengült izmokat pedig megerősítjük. Ez az edzés olyan eszközpalettát ad az ember kezébe, amivel képes lesz a mindennapokban egészségesebben élni.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.