Djokovic, akár egy totális kezdő

Nem mi mondjuk ezt, hanem az egykori legjobb teniszező maga. Federer nagy nehezen egyenlített, Fucsovics játszott egy szoros meccset Ciliccsel, Del Potro menetel Indian Wellsben.

Zajlik az élet az Indian Wells-i tenisztornán: Novak Djokovic önbizalmat gyűjteni utazott Kaliforniába, ám ennek talán éppen az ellenkezője történt: az egykori világelső kiesett a selejtezőből feljutott Taro Daniel ellen (7:6, 4:6, 6:1).

– kesergett Djokovic. – Klassz, hogy a könyökműtétem után ilyen gyorsan visszatértem, de egyáltalán nem éreztem jól magam a pályán.”

A nagyobbik baj, hogy ez látszott is, a 30 éves szerb látványosan érthetetlen dolgokat művelt időnként:

Az elmúlt kilenc hónapban csak az AusOpen néhány meccsét játszotta le Djokovic, aki úgy érzi, az igazi visszatérése nem a fittségén múlik, sokkal inkább mentális feladat:

Roger Federer ellenben idén még veretlen, Kaliforniában pedig egy kijavított egy szépséghibát: az argentin Federico Delbonis ellen eddig negatív volt a mérlege (0-1). Most viszont egyenlített, egy trükkös meccsen: szombat este 6:3, 2:2-nél eső miatt félbeszakadt a találkozó, a vasárnapi folytatás pedig szorosan alakult. Federer három szettlabdát hárított, mígnem rövidítésben behúzta a második játszmát, és ezzel a meccset is (6:3, 7:6).

Fucsovics Márton kiheverte a combsérülését, nagyon jó meccset játszott Marin Ciliccsel, de szettet nem tudott fogni a háromszoros GS-döntős ellen (7:5, 6:3).

És ne feledkezzünk meg Juan Martin Del Potróról sem, aki már ezren kívül is volt a világranglistán, de mostanában nagyon hasít, megnyerte Acapulcót, már nyolcadik a ranglistán, és a nyolcaddöntőbe jutásért játszhat majd egy jó meccset David Ferrerrel.

És Nadal? Ő meg közben csendben készül a salakszezonra. A terv szerint játszott volna már február végén, Acapulcóban is, ám lemondta azt a tornát, majd Indian Wells-t és Miamit is. „A lehető legrosszabb forgatókönyv” – kommentálta akkor Nadal a történteket, de most már nincs más választása, rá kell hangolódnia a vörös borításra, ahol amúgy is a legerősebb.

Közben azért ugye az is megvolt, hogy

 

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon