15 éve nem láttunk ilyen teniszgyőzelmet

Fucsovics Márton megnyerte az első főtáblás meccsét az AusOpenen, ahol utoljára 2003-ban győzött magyar férfi teniszező. Djokovic könyöke rendben, Nadal könyörtelen volt.

Fucsovics Márton az idénynyitó Grand Slam nyitókörében a moldovai Radu Albottal találkozott, aki 3 óra és 17 perc játék után gratulálhatott neki. A nyíregyházi teniszező csak a harmadik szettet veszítette el (6:2, 6:3, 4:6, 7:5), ezzel 4-1-re javította az Albot elleni mérlegét.

Utoljára Fucsovics edzője, Sávolt Attila (aki a fenti képen gratulál neki) volt képes ilyen győzelemre magyar férfi teniszezőként, még 2003-ban.

A következő fordulóban elég kemény dió, a 13. helyen kiemelt Sam Querry vár majd Fucsovicsra.

Nadal, Federer és Djokovic szettet sem vesztett

Novak Djokovic visszatérése jól sikerült, közel féléves kihagyás után jól működött a könyöke, aminek segítségével 6:1, 6:2, 6:4-re verte Donald Youngot, és készülhet a Gael Monfils elleni meccsre.

Rafael Nadal még a nyitónapon hasított, 6:1, 6:1, 6:1-re verte Victor Estrella Burgost. A sorsolása jóval könnyebb, mint a potenciális ellenfeleié, akik mind a másik ágra kerültek. Márpedig ha Nadal eljut a negyeddöntőig, továbbra is világelső marad.

Roger Federer sem cicomázta, 6:3, 6:4, 6:3-ra legyőzte Aljaz Bedenét, a következő körben pedig a német Jan-Lennard Struff-fal találkozik majd, aki az első meccsén 45 nyerőt ütött, köztük 19 ászt.

Eddig túl sok meglepetés nem történt a melbourne-i hőségben, a korábbi AusOpen-elődöntős Milos Raonic viszont kikapott a szlovák Lukas Lackótól.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon