Tinédzserként az új Pelének titulálták, már 15 évesen dollármilliókat keresett, most pedig a svéd harmadosztályba igazolt, miután két éve nem volt csapata.

Freddy Adut az USA első igazán nagy futballsztárjának prognosztizálták a 2000-es évek közepén. 2004-ben draftolta a D.C. United, a hírek szerint már 15 évesen az MLS legjobban kereső játékosa volt, hárommillió dolláros fizetése mellett a Nike-tól egymilliót kapott évente.

Pelével is szerepelt közös reklámban:

A ghánai származású támadót körbeudvarolták a sztárklubok, állítólag a Barcelona, a Chelsea és a Manchester United is kinézte magának, Adu azonban az MLS mellett döntött. És jól is indult a karrierje, a liga legfiatalabb gólszerzője lett, a szezon végén pedig beválasztották az All-Star csapatba. 2006-ban aztán a Manchester Unitednél próbajátékon szerepelt, meggyőzte Sir Alex Fergussont, de nem kapott vízumot, így nem jött össze az átigazolása.

2007-ben egy sikeres U20-as világbajnokság után a Benficához szerződött. Innen indult a lejtmenet, folyamatos kölcsönszerződések következtek a karrierjében (Monaco, Belenenses, Rizespor), majd visszatért az MLS-be a Philadelphiához. Ekkor még mindig csak 22 éves volt, de már egyértelműen látszott, nem futja be azt a karriert, amit jósoltak neki. Ez leginkább a hozzáállásának, nem profihoz méltó viselkedésének és rossz menedzselésének tudható be.

Ezt követően megfordult Brazíliában, a szerb és a finn ligában is, majd 2018-ban az amerikai másodosztályba került a Las Vegas Lights FC-hez, de félév után elküldték, egészen mostanáig nem volt csapata.

Most viszont aláírt az Osterlen FF-hez, egy svéd kiscsapathoz, amely friss feljutó a svéd harmadik ligában. Vagyis a tinédzserként új Pelének titulált Adu 31 évesen ismét csapatot talált magának. A svéd harmadosztályban.

Így focizott, amikor még a jövő egyik futballsztárjának gondolták:

(Fotó: Getty Images)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.