Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mint már írtuk, készül a dokumentumfilm az eddig egyetlen magyar NBA-játékosról, Dávid Kornélról, és most megint kaptunk belőle egy kis ízelítőt.

Egykori NBA-s csapattársai is megszólalnak majd a Sport TV Dávid Kornélról szóló, Kornél on Tour című dokumentumfilmjében. Toni Kukoc, Ben Wallace és a többiek méltatták a magyar játékost.

Minden idők egyik legjobb horvát kosarasának véleményét most el is olvashatod. Kukoc vezethette be az NBA rejtelmeibe magyar csapattársát 1999-ben, amikor ők ketten alkották a Bulls európai légióját, így volt köztük egy speciális kötelék, bár Toni szerint lehetett volna ez szorosabb is.

Szerettem Kornéllal játszani, ő mindig játékra kész és vidám srác volt. Lelkes volt nagyon, és tette a dolgát, ha pályára lépett. Jó móka volt, és bevallom, örülnék, ha egy kicsit még jobban ismernénk egymást.

Mert úgy vélem, hogy manapság az probléma a kosárlabdában, hogy labda nélkül senki sem tör be vagy mozog anélkül, hogy tudná, meg fogja kapni a labdát. Kornél viszont ezt csinálta mindig, ha játszott. Betört akár tízszer egymásután, és 3-4 alkalommal biztosan megtaláltad.

És a kis teaser:

További hasonló és emlékezetes sztorik is előkerülnek majd a dokumentumfilmben, amelyet a Sport1 a férfi kézilabda Bajnokok Ligája döntője után, június 4-én vetít először 20:30-as kezdéssel. A filmet készítő Szaniszló Csaba és Gallai László elkísérték Dávid Kornélt pályafutása fontos amerikai állomásaira. Meglátogatták többek kötött egykori otthonát Chicagóban és Detroitban, a Bulls legendás és jelenlegi edzőközpontját, a Bulls és a Pistons arénáját, illetve jelenlegi munkahelye, a Milwaukee Bucks vezetőit és létesítményeit is. Egyfajta roadmovie lett a filmből.

A film önálló hashteget kap, aki a közösségi médiában hivatkozik rá, esetleg hangot ad neki, mennyire várja már, bátran használja a #kornelontour hashteget.

Kornél on Tour – dokumentumfilm Dávid Kornélról: június 4., vasárnap, 20:30; Sport1

Várós már nagyon!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.