Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Nagyon furán alakult a Tour de France 19. szakasza.

Előzetesen az egyik legnehezebb és legizgalmasabb szakasznak ígérkezett a mai a Tour de France-on. Az összetettben első helyen álló Julian Alaphilippe már tegnap szenvedett, de végül nem került hátrányba, az viszont látszott, hogy a mai hegyi befutós szakaszon sem lesz egyszerű dolga.

A szakasz rögtön egy drámával indult, az egyik favorit, az összetettben az ötödik helyen álló Thibaut Pinot előbb lemaradt, majd ápolták, végül feladni kényszerült a versenyt. A francia versenyző állítólag combizom-szakadást szenvedett egy korábbi szakaszon, a mai napon pedig annyira súlyos lett az állapota, hogy nem tudta folytatni a Tourt.

Pinot sírva szállt le a kerékpárjáról, feladta a versenyt:

Ezek után következett az idei verseny legmagasabb hegye a 2764 méteres Col de l'Iseran. Az emelkedőn az összetettben második helyen álló Egan Bernal támadást indított, az egész mezőnytől sikerült ellépnie, a sárga trikós Alaphillipe kétperces hátrányba került, ami azt jelentette, hogy virtuálisan már a kolumbiai vette át a vezetést.

A hegyről való leereszkedés közben a semmiből aztán jött a hír, lerövidítik a szakaszt, hirtelen hó és jégeső esett, földcsuszamlás volt, a versenyzők biztonsága érdekében pedig félbeszakították a versenyt. A zsűri úgy döntött, hogy a Col de l'Iseranon mért különbségek alapján határozzák meg a sorrendet.

World Cycling Stats on Twitter

@LeTour @laflammerouge16 @joscelinryan @NBCSNCycling Video images of the landslide. This is the only right decision to make by the jury of 🇫🇷@letour #TDF #TDF2019 (📹@trondiversen) https://t.co/BrVwfAxdXh

severe-weather.EU on Twitter

BREAKING! Clearing the road on today's stage of Tour de France near Lake du Chevril, Savoie after a hailstorm blanketed it in thick hail! Report: @ReteMeteoAmator https://t.co/aEr6DOdCHi


Ami azt jelenti, hogy Bernal egyrészt megnyerte a szakaszt, sőt, összetettben is átvette a vezetést a 22 éves kolumbiai.

(Fotó: Getty Images)

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.