Az ősszel berobbanó Ansu Fati térdével kapcsolatban súlyos döntés született.

Az elképesztően tehetséges 18 éves szélső a spanyol válogatottba is bejátszotta magát, sebességét, bátor döntéseit és technikáját látva a Barcelona úgy érezte, megvan a játékos, akire majd Messi után lehet építeni a támadójátékot. Csakhogy Ansu Fati megsérült, és azóta többször is megműtötték a térdét.

Javier Miguel újságíró írta meg először, hogy ismét műteni kell Fatit, azóta a Mundo Deportivo hírként hozta le az információt. Ami miatt ez egy súlyos döntés volt, hogy ez a műtét már Ansu Fati karrierjét befolyásolja:

A legutóbbi beavatkozás egy kétségbeesett próbálkozás volt arra, hogy megmentsék Fati meniszkuszát, de nem javult a helyzet, továbbra is fájdalmai voltak. Ha minden igaz, akkor a francia specialista, Bernard Cottet a portugál válogatott orvosa, Antonio Maestro műti meg Fatit.

Umtiti-példa

Amiért aggasztó ez a drasztikus lépés, az Samuel Umtiti példája. A francia védő 17 évesen szenvedett súlyos térdsérülést, szintén sok komplikáció jelentkezett utána, így végül a teljes meniszkusz eltávolítása mellett döntöttek – ez közel fél év kihagyással járt. Később a világ egyik legjobb ballábas belső védője lett, világbajnokságot nyert. Azonban épp a 2018-as vb óta a térde ismét folyamatos fájni kezdett, az elmúlt két és fél évben alig játszott, minden jel szerint már nem tud ugyanazon a szinten focizni, hiszen azóta sem tudott tökéletesen felépülni.

(Fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.