Baráth Botond másfél év után elhagyta az MLS-t.

A Budapest Honvéd a hivatalos honlapján bejelentette, hogy visszatér a válogatott védő Kispestre.

Baráth Botond visszatér Kispestre! 💪🏼🔴⚫️

Cikkünk:
https://honvedfc.hu/hirek/barath-botond-visszater-kispestre/2020-07-13

Posted by Budapest Honvéd FC on Monday, July 13, 2020

Baráth tavaly januárban távozott a Honvédtól és a Sporting Kansas City játékosa lett. A kansasiak mezében összesen 24 tétmeccset játszott, a CONCACAF Bajnokok Ligájában is kapott játéklehetőséget.

„Botondot nem nagyon kell bemutatni senkinek, hiszen a bajnokcsapat oszlopos tagja volt. Nagyon örülünk, hogy hazatér hozzánk. Személyében válogatott védővel sikerült tovább erősíteni a keretünket” – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezető igazgatója.

Baráth elárulta a honvedfc.hu-nak, miért hagyta ott Amerikát.

„A múlt hét elején volt egy beszélgetésem Urbányi Istvánnal, a Honvéd sportigazgatójával, kérdezte, hogy mi a helyzet velem, és mondtam, hogy jól vagyok, viszont kevés játéklehetőséghez jutok. Elmondta, hogy a Honvéd új edzője, Bódog Tamás nagyon szeretne a csapatban látni, nekem is fontos, hogy rendszeresen futballozzak, és végül a két klub is meg tudott egyezni az ügyemben. Urbányi István és az edzőnk, Peter Vermes jó viszonyt ápol egymással, így hamar pont került az i-re. Nehéz fél éven vagyok túl, örülök, hogy megkeresett a Honvéd, és visszatérhetek Kispestre!”

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.