Iago Aspasnak fontosabb a kedvenc klubja, mint a pénz.

Iago Aspas nem tartozik a La Liga legnagyobb sztárjai közé – Celta-játékosként ez valahol érthető –, de az elmúlt években a spanyol bajnokság egyik legeredményesebb gólszerzője volt. Az idei szezonja is erős, 21 meccsen 15 gólja van, de a csapata szenved, a Celta a kiesés ellen küzd.

A 31 éves Aspasnak télen lehetősége volt Kínába igazolni, hétmillió eurós fizetéssel csábították, ami óriási előrelépés lett volna anyagi szempontból a mostani kétmilliós fizetéséhez képest. A játékos viszont úgy döntött, nem hagyja cserben a klubját, visszautasította az ajánlatot, inkább maradt a Celtánál, és mindent megtesz, hogy a csapat kiharcolja a bennmaradást.

Három hete tért vissza sérülésből, azóta három meccsen öt gólja és két gólpassza van, a legutóbbi Sociedad ellen megnyert (3–1) meccsen duplázott. Vagyis jelenleg gyakorlatilag egyedül viszi hátán a csapatot, és a Celta helyzete egyre jobb: Aspas visszatérése óta nem kaptak ki, hét fordulóval a bajnokság vége előtt 32 ponttal a 16. helyen állnak.

A Celta–Sociedad meccs összefoglalója, Aspas két góljával:

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon