Kutyakomédia Ukrajnában.

Tegnap írtuk meg, hogy a Dinamo Kijev július 23-án nevezte ki Mircea Lucescut vezetőedzőnek, de mivel a román szakember korábban 12 évig az ősi ellenfél Sahtar edzője volt, a drukkerek nyomására négy nap után le is mondott.

null

Офіційно про Мірчу Луческу⬇️⬇️⬇️https://t.co/jT63ztHG5e pic.twitter.com/d6IWFBFhyR

Ihor Szurkisz elnök-tulajdonos nem fogadta el a román szakember lemondását, sőt, hogy minden tiszta legyen, a Dinamo Kijev a hivatalos honlapon nyilvánosság elé tárta Lucescu és Szurkisz levelezését.

  • Ebben az edző leírta, hogy ő sohasem tartotta magát gyáva embernek, ám a Dinamónál a szurkolók részéről olyan ellenséges közeg fogadta, hogy a klub érdekeit szem előtt tartva jobbnak látta, ha nem veszi fel a munkát. Fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a pénznek semmi köze nem volt abban, hogy elvállalta a csapat irányítását.
  • Erre válaszul viszont Szurkisz hosszasan ecsetelte Lucescunak, miért lenne mégis érdemes munkába állnia a csapatánál: játékosai magabiztosabban és felszabadultabban lépnének pályára a meccseken, ha ő lenne a hadvezérük. Azt is megírta, hogy a klubnál tisztában voltak vele, a drukkereknél felháborodást fog kelteni Lucescu kinevezése, azonban vállalták a kockázatot, mivel mindenképpen őt szerették volna vezetőedzőjüknek.
  • Lucescu azt válaszolta, nagyra becsüli az elnök kitartó hozzáállását, a támogatást élvezve mégis készen áll a Dinamo Kijevet irányítani.

Kedden találkozunk Kijevben” – zárult a román szakember levele.

Már csak az a kérdés, a szurkolók mit lépnek.

Player Autószalon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.