Georges St-Pierre hivatalosan bejelentette, hogy befejezi az MMA-t.

A kanadai harcos minden idők egyik legjobb MMA-sa, sokan egyenesen a legjobbnak tartják: 26 győzelme mellett mindössze két veresége van, de mindkét legyőzőjét később megverte.

A GSP becenevű harcművész évekig dominálta a váltósúlyt, majd 2013-ban úgy döntött, pihenésre van szüksége, kihagyott négy évet. Majd 2017-ben visszatért, feljebb ment egy súlycsoportot és legyőzte a bajnok Michael Bispinget. Azóta inaktív volt, többször elmondta, csak akkor tér vissza, ha egy igazán nagy meccsen bunyózhat.

Ez a bizonyos nagy meccs a Khabib Nurmagomedov elleni bunyó lett volna, St-Pierre azt mondta, óriási kihívás lenne az orosszal megmérkőzni. A UFC viszont nem akarta összehozni ezt a párosítást, a kanadai pedig úgy döntött, végleg befejezi.

Azt mondta, abszolút a topon van, és mindig az volt az álma, hogy úgy vonul majd vissza, hogy a csúcson van. Ez megadatott neki.

A rendkívül intelligens és szerény GSP igazi példakép, soha nem voltak botrányai, nem keveredett doppinggyanúba, mindig tisztelte ellenfeleit és a sportágat. És nem mellesleg rengeteget tett azért, hogy a UFC és az MMA egyre népszerűbb legyen.

Hiányozni fog.

Player Autószalon

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon