A teqball után itt egy másik magyar fejlesztésű sportág, ami nagyot mehet a világban
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A teqball világszerte ismert sportág lett, világbajnokságot is rendeznek már belőle, sőt magyarok nyerik, és képes akár Ronaldinhót is Magyarországra hozni. Reméljük, a Water Skyball is világhírű lesz.

A gyorsan terjedő, egyre népszerűbb játékot 2013-ban hozta létre a Fontanus Központ szakmai csapata, Török-Szabó Balázs vezetésével, és több éven keresztül folyamatosan fejlesztette. Céljuk olyan játék létrehozása volt, mely számos fizikai és mentális képesség és készség fejlesztésére alkalmas, élvezetes és széles közönség számára játszható. A rendkívül nagy népszerűségnek köszönhetően a játék néhány éven belül sportággá érett, melyből a Magyar Water Skyball Szövetség immár 5 éve szervez országos bajnokságot.

A játékot 2 fős csapatok játsszák egymás ellen, vízben, labdával, kapura.

Ennyiben hasonlít bármely más sportághoz, minden másban egyedi. Szabályai, eszközei, szellemisége, a bajnokságok lebonyolítása speciálisak és izgalmas, játékos, kihívásokkal teli időtöltést kínálnak – a játékosok számára és a nézőknek, szurkolóknak egyaránt.

A pálya

  • szélessége 8 méter,
  • a víz magassága: 1 és 1,2 m között,
  • tehát a játékosok derékig, mellig érő vízben játsszák.

A pálya 3 részből áll: sötétkékkel jelölt védő zónákból és fehérrel jelölt mezőnyből. A védő zónában csak egy ember tartózkodhat, mezőnyben bárki. A gólok pontértéke attól függ, hogy melyik zónából a kapu melyik részébe érkezik a labda.

A WSB abban is egyedi, hogy egészen rendhagyó a kapuja. Sehol máshol nem látható kapu-a-kapuban megoldása még érdekesebbé, még izgalmasabbá teszi a játékot. Azáltal, hogy a kapu különböző részeibe dobott gólok különböző pontértékkel bírnak, számos lehetőséget ad a csapatoknak akár a védekezésben, akár a támadásban különböző taktikákat kidolgozni.

A WSB önálló sportág, speciális, kifejezetten a Water Skyball számára kifejlesztett és gyártott labdával játsszák. A labda 240 grammos, egyenletes súlyeloszlású, speciális anyagból készül.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.