Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Tudod, hány ország delegálja magát az olimpiára? És hogy mennyi aranyérmet osztanak szét? Szerinted mennyi kaja fogy az olimpiai faluban? Ha érdekel pár háttérinfó a londoni játékokról, akkor nézz körül, összeszedtünk pár érdekességet, amiről keveset tudunk. Olimpiai infografika.

Az előzetes becslések szerint négymilliárd ember fogja követni a londoni olimpia közvetítéseit, ők 32 sportág 10.500 versenyzőjét figyelhetik napról-napról Angliában, akik 250 országból érkeznek. Összesen 302 aranyérmet oszt szét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság: a korábbi tapasztalatok alapján átlagban a legfényesebb medálban 6 gramm arany található, vagyis augusztus végére nagyjából 1800 gramm (1,8 kg) nemesfémtől "szabadul" meg a NOB.
És azt tudtad,  hogy nagyjából 14 millió adag ételt szolgálnak fel az olimpiai faluban? És ha már hatalmas méretek: a média számára összetákolt központ akkora, hogy öt darab Boeing 547-est be lehetne gurítani. De hát kell is a hely (Kínából például három tévétársaság is közvetít), hisz fentebb említettük, mennyien nézik majd a remélhetőleg minél több magyar aranyérmet.

Itt van még néhány érdekes számadat a XXX. nyári olimpiáról:

Éles ellentétek sikersportágunkban – Vajon lesz olimpiai kajak-kenu-aranyunk?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.