A különleges egység egy antiterrorista missziót hajtott végre a Mali Köztársaság területén, és a hivatalos jelentés szerint már napok óta jelen voltak a térségben, amikor harcba keveredtek egy fegyveres terroristacsoporttal, akik épp pickupokkal és motorkerékpárokkal hajtottak el.

Miután a csapat erősítést kért, Mirage 2000-es vadászgépek, valamint egy Tigre harci- és egy Cougar csapatszállító helikopter érkezett a támogatásukra. A Cougar 6 hegyi kommandóst és a csapatparancsnokukat szállította, feladatuk pedig a földön harcoló alakulat azonnali kimenekítése lett volna. A küldetés egy kiterjedtebb hadművelet, az Operation Barkhane része volt, amely a Száhil-övben irányul a felkelők ellen.

Este 7 óra 40 perckor, miközben a landoláshoz készülődtek, a Cougar és az őt kísérő Tigre ismeretlen ok miatt összeütközött egymással. A balesetet egyik helikopter személyzete sem élte túl, mind a Tigre 2 fős legénysége, mind a Cougaron szolgáló tisztek és a hegyi kommandósok az életüket vesztették. Jelenleg kármentési és biztonsági műveletek zajlanak a területen.

(Kép: https://www.defense.gouv.fr, forrás: theaviationist)

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.