Pontosítunk, merthogy a csütörtöki bemutatón a Honor kapásból két új okosórát is bemutatott, a Honor Watch GS Prót és a Honor Watch ES-t, amikkel elsősorban a mozgás szerelmeseit veszik célba.

Még az idén írtunk a Honor MagicWatch 2-ről, ami küllemre és képességre is megegyezett a Huawei legújabb okosórájával, csak éppen annál jóval kedvezőbb áron. Most pedig indítsuk a sort a Honor Watch GS Pro-val, ami ígérete szerint egyetlen töltéssel huszonöt napig működőképes marad. (A tesztek alapján 100 órás üzemidőt várhatunk bekapcsolt GPS és energiatakarékos módnál, illetve 40 órás üzemidőt bekapcsolt GPS és teljesítménymód mellett, valamint az eszköz 2 órán belül teljesen feltölt.)

A Honor Watch GS Pro modelljei

A GS Pro kifejezetten strapabíró - megfelel a 14 MIL-STD-810G amerikai katonai szabványnak -, ezen kívül kettős műholdas helymeghatározó rendszerrel is ellátták. A tizennégyes szám arra utal, hogy összesen tizennégy különböző tesztnek vetették alá, így többek között nagy magasságban is ellenáll a párának és az alacsony nyomásnak, a sóködnek, a hősokknak vagy éppen a folyadék által okozott szennyeződéseknek. Nyilván amennyire lehet, érdemes vigyázni rá, de már ezek alapján is látszik, hogy az órát kifejezetten outdoor tevékenységekhez fejlesztették ki. A kettős műholdas helymeghatározó rendszer lényege a GPS alapú visszaút tervezés:

nagy precizitású rendszere segítségével képes megtervezni a visszautat, és jelzi az útvonalról való letérést.

A robusztus dizájn pedig rozsdamentes acél gombokkal, Kirin A1-es szettel, 1,39 hüvelykkel és 454 x 454 pixel felbontású, AMOLED panellel párosul. (A színválasztékot illetően elsőként a fekete színű modell érkezik, amit kicsit később követ majd a 'Camouflage' névre keresztelt, illeti a fehér árnyalatú óra.)  A készülék több mint 100 különböző edzésformát támogat, automatikusan észlel és rögzít 6 féle edzéstípust, melyeket hangalapú jelzésekkel is támogat, így a klasszikus kül- és beltéri futáson kívül hegymászáshoz, túrázáshoz, vagy éppen síeléshez is használható. Utóbbinál ígérete szerint méri a távolságot, leköveti a nyomvonalat, a maximális sebességet és meredekséget, a függőleges emelkedést-ereszkedést, a magasságot, a pulzusszámot és az elégetett kalóriákat. Megkoronázásképp a Watch GS Pro számos olyan, úgynevezett intuitív funkciót kapott, melyek segítségével folyamatosan monitorozhatjuk egészségi állapotunkat (méri a vér oxigéntelítettségi szintjét, pontosan figyeli az alvási időt és az alvás minőségét, illetve a pulzust.)

Személyre szabható óralapok és magyar menü

A Bluetooth hívások esetén százméteres hatótávolságú, támogatja a kontaktok hozzáadását, a hívások elutasítását és fogadását, valamint a hangutasítással történő hívásindítást. Van zenelejátszó funkciója, melynek köszönhetően akár ötszáz zeneszámot is tud tárolni, de még érdekesebb az új,

időjárási viszonyokat jelző funkció, beleértve a napkeltét, napnyugtát, a hold állását és az árapály fázisait.

Ami pedig a Honor Watch ES eszközt illeti, az 1,64 hüvelykes, 280 x 456 pixel felbontású AMOLED kijelzős (személyre szabható óralapokkal), könnyű viselni (34 gramm, 10,7 milliméter keskeny és 30 milliméter széles), és kétségtelenül a mozgás és az az egészséges életmód híveinek készült: 95 edzésmódból (köztük 10 professzionálisból) és 12 különböző, animációkkal gazdagított edzésprogramból választhatunk, példának okáért zsírégető, hasizomerősítő feladatsorokból, de van beépített otthoni vagy irodai edzéshez készült 3 perces vállfájdalomcsökkentő gyakorlat, valamint személyre szabott edzés utáni javaslatok a regenerálódáshoz.

Ez pedig a Honor Watch ES

Bónuszként pedig a szokásos egészségmonitorozás mellett alvást, stressz-szintet, pulzust, véroxigén-szintet mér, és követi a női ciklust. Működését tekintve akár 10 napos üzemidőt is kibír, 30 perc alatt 70 százalékra, 100 perc alatt pedig teljesen feltölt. Okos funkciót tekintve értesít a hívásokról, látjuk a kijelzőn az üzenetek előnézetét, irányíthatjuk vele a zenelejátszást (ez csak a telefon belső zenelejátszójára vonatkozik, a Spotifyra például nem), valamint segítségével elindíthatjuk okostelefonunk kameráját. A termékek 2020 októberében érkeznek meg a magyar üzletekbe.A Watch GS Pro Európában 250 euróba (90 ezer forint), a Watch ES 100 euróba (36 ezer forint) kerül, így valószínűleg nálunk is nagyjából  ennyiért lehet majd megvásárolni.

(Fotó: Player.hu, Honor)

Támogatott és ajánlott tartalmaink

Milyen kutyatápot vegyél, ami a kutyádnak és a pénztárcádnak is jó?

A világ egyik legegészségesebb itala egy magyar készítmény, és azt adja meg, amire szükséged van

Így nézett ki, ahogy a dubaji esőapokalipszis elmosta a luxusvárost

További cikkeink a témában