Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A Google keresési statisztikája alapján igencsak nyomorúságos évet zártunk.

Ahogy minden évben, a Google idén is közzétette, hogy mire kerestek rá a legtöbben 2018-ban, amiből elég jól kirajzolódik, mi érdekelte leginkább az embereket világszerte és Magyarországon.

Mivel idén volt egy focivébé és egy országgyűlési választás is, így nem meglepő, hogy a magyar lista első két helyét ezek foglalták el, amire felfért még például a black friday, valamint kilencedik helyre a holdfogyatkozás is. A magyar listáról az igazán érdekes, hogy miközben az HBO, a Netflix és a többiek nagyüzemben ontják magukból a jobbnál jobb sorozatokat, a magyarokat valamiért csak a gagyi érdekli:

Ennél is bizarrabb viszont a világ érdeklődése, ugyanis a Google nemzetközi listájából kiderül, hogy a tíz legnépszerűbb keresőszóból hét az idei évben meghalt híresség volt. Persze értjük, hogy Avicii vagy Stan Lee halála sokakat érdekelt, de azért az, hogy a világbajnokságon, a Fekete Párducon és Meghan Markle-ön kívül csak halottak kerültek fel a listára, sokat elárul arról, milyen nyomorúságos év volt 2018.

A Google a statisztika publikálásának apropóján össze is dobott egy meghatónak szánt összefoglalót, amiből a focivébé (és a Való Világ) pont kimaradt, de azért valamennyire sikerült reflektálniuk a saját statisztikájukra.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.