Ilyennek képzelte az amerikai hadsereg a jövő katonáját 1959-ben
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Azért az erős lett volna, ha valóban elkészül az a derékszíj.

1959-ben a Life magazinban jelentek meg azok a képek, amelyek a jövő katonáját ábrázolják. A futurisztikus kinézetű fegyveres felszerelését nézve megállapíthatjuk, hogy voltak olyan részei, amelyek az idő múlásával valóban megszülettek: ilyen az éjjellátó szemüveg, ami ma már minden magára valamit is adó speciális egységnél olyan alapeszköznek számít, mint egy zokni, és a sisakba épített kommunikációs egységre is igaz ugyanez.

Az ötvenes évek vége a hidegháború leghidegebb évtizedének kezdetét jelölte, amikor a kétpólusú világrendben az Amerikai Egyesült Államok és a Szovjetunió feszült egymásnak. Mivel két atom-nagyhatalomról van (volt) szó, így a katona egyenruhákat természetesen olyannak képzelték el, amelyek védenek a radioaktív sugárzás ellen.

Mivel szárazföldi hadviselés során a nyolcvanas évektől nem volt arra reális esély, hogy nemzetek atombombát vessenek be egymás ellen, így ez az extra nem jellemző, és akkor a rakétameghajtású derékszíjról nem is beszéltünk.

Egy-két fotón a jövő katonája egyébként kísértetiesen hasonlít egy birodalmi rohamosztagosra, így nem lennénk meglepődve, ha George Lucas számára ez a pár fotó és híradóbejátszás komoly inspirációt jelentett volna a sötét oldal fegyveres erőinek ábrázolásakor.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.