Bár a légitaxik/repülő autók/egyszemélyes repülők (vagy nevezzük őket bárhogy) piaca az utóbbi időben rekord gyorsasággal elkezdett telítődni, úgy tűnik, egy kanadai cég, az Opener mindenki mást beelőzött.

A most bemutatott BlackFly ugyan nem az első ilyen jellegű jármű, ami a levegőbe emelkedett, sőt, a PAL-V már utasokkal is tesztelte a saját járgányát (bár az inkább egy fura helikopter, mint drón), a BlackFly az összes eddig látott prototípusnál véglegesebbnek tűnik, amit akár holnap elkezdhetnének árulni.

Az Opener drónja hasonlóan működik, mint az Airbus, a Kitty Hawk és a többi aspiráns járműve, vagyis a szárnyain elhelyezett propellerek (összesen nyolc darab) emelik a magasba, ahol képes teljesen automatikusan közlekedni, de egy joystickkel is irányíthatjuk, ha ahhoz van kedvünk.

Bár a BlackFly egy feltöltéssel csak negyven kilométert tud megtenni, és a végsebessége is csak 100 km/h, a gyártó szerint az akkumulátorai mindössze fél óra alatt feltölthetők, vagyis városi közlekedésre tökéletesen alkalmas.

Érdekesség, hogy az Opener fejlesztését ugyanúgy Larry Page, a Google alapítója pénzeli, akinek a másik repülő autós projektje is elég jól halad: a Kitty Hawk nemrég mutatta be a Flyer végleges változatát, de a sokkal komolyabb Cora fejlesztése is ígéretesen alakul.

Legfrissebb

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon