Ez a kis csuklón hordható eszköz százezrek életét menthetné meg
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Magyarországon több mint száz, az egész világon pedig nagyjából 300 ezer ember halálát okozza évente a vízbefulladás, tehát nem túlzunk, ha azt mondjuk, hogy a Kingii az egyik leghasznosabb eszköz, amit valaha feltaláltak.

A csuklóra húzható kis tasak a készítői szerint a világ legkisebb vízi életmentő eszköze, amely a benne található légpárnának köszönhetően akár egy 120 kilós embert is képes a felszínre emelni. Ha bajba kerülsz, nincs más dolgod, mint hogy meghúzod a kart, és a sűrített levegős patronnal működő légpárna automatikusan kinyílik.

Ez így nyáron különösen hasznos, hiszen ahhoz, hogy a vízben bajba kerül, még rossz úszónak sem kell lenned: elég, ha rosszul méred fel az erődet, ha részegen ugrasz be a vízbe, vagy egy folyóban fürdőzve lehúz az örvény.

A Kingii készítői jelenleg az Indiegogón gyűjtenek adományokat, ahol 80 dollárért, vagyis nagyjából 22 ezer forintért lehet megvásárolni a csuklópántot. A termék annyira népszerű, hogy néhány nap alatt hatszorosan teljesítette túl az eredetileg remélt célösszeget, tehát nagyjából biztosra mondható, hogy hamarosan tényleg elkészül az életmentő karkötő. A rossz hír, hogy a Kingii gyártását csak a kampány lezárása után, valamikor júliusban kezdik meg, és a készítők csak szeptemberre ígérik a kiszállítást, így az idei nyarat még muszáj lesz a saját erődből túlélned.

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.