Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A magyarság története egy Téridő Plaketten több tízezer évig olvasható lesz. Március végéig te is eljuttathatod a történeted a Holdra.

A Puli Space nagy erőkkel robog a Hold felé, persze egyelőre még csak képletesen, de egyre nagyobb az esély arra, hogy a magyar vállalkozás vízszimatolója eljut az égitest felszínére.

Ha minden jól megy, akkor a Puli nemcsak tudományos, hanem kulturális értelemben is sikeres küldetést fog végrehajtani a Hold felszínén. A cég napokban kiadott közleménye szerint egy Téridő Plakettet juttatnának a Hold felszínére.

írják.

Ezeket a gondolatokat a cég „Holdjegyzetek” formájában felviszi egy keramikus mikrofilmre, majd erről készül egy alumínium másolat is. Így a magyarságról szóló történetek több tízezer évig is olvashatók maradnak.

A mikrofilm alumínium másolata pedig az Astrobotic Peregrine nevű leszállóegységének fedélzetén jut el a Holdra. A Peregrine ezután nem tér haza, hanem véglegesen a Hold felszínén marad.

Erdély a Holdon

A Puli Space fontosnak tartotta, hogy a magyarság történetéből Erdély se maradjon ki, ezért együttműködésbe kezdtek Főtér című online lappal, hogy az erdélyi olvasók döntsék el, milyen helyi jelképek jussanak el a Holdra.

Pacher Tibor, a Puli Space ügyvezetője elmondta, hogy még március végéig várják cégek, civil szervezetek és magánszemélyek jelentkezését, hogy saját történeteikkel, üzeneteikkel gazdagítsák a közösen összeállított és végső soron az örökkévalóságnak szóló Téridő Plakett tartalmát.

Ez is érdekelhet:

 

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.