Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Mint jól tudjuk, az internet a produktivitás halála, ezért is tűnik nagyon praktikusnak, hogy a Samsung egy olyan különleges verziót dobott piacra Dél-Koreában a belépőszintű Galaxy J2 Próból, amiben nincs se mobilinternet, se wifi.

Még mielőtt azt gondolnád, hogy a világ technológiailag egyik legfejlettebb országában teljesen megkattantak, gyorsan tegyük hozzá, hogy a netmentes J2 nem a nagyközönségnek szól, hanem elsősorban azoknak a fiataloknak, akik életük legfontosabb vizsgájára, a suneungra készülnek, ami nagyjából az egyetemi felvételinek felel meg.

Mivel az ember már csak esendő lény, így a diákoknak mindenféle trükkökhöz kell folyamodniuk, hogy nehogy kísértésbe essenek, és mondjuk a tanulás helyett cicás videókat nézegessenek, aminek kétségkívül az egyik leghatékonyabb módja, ha a telefonodon nem tudod csekkolni se a fészt, se az instát, se semmi mást.

A tanulni vágyók valóban elég komoly áldozatot hoznak a jövőjükért cserébe, hiszen a J2 Pro az internet hiányán túl sem igazán izmos legény: a telefonban egy harmatgyenge Snapdragon 425 proci van 1,5 GB RAM-mal, a kamerája csak 8 megapixeles, az ötcolos kijelző pedig mindössze 960x540 pixel felbontású. 2012 környékén mondjuk egészen tisztességes telefonnak számított volna.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.