Az Asust a legtöbben valószínűleg a kiváló laptopjaikról ismerik, azt viszont már kevesebben tudják, hogy a tajvani gyártó asztali gépeket is készít, mégpedig nem is akármilyet. Az Asus Zen AiO (ZN242G) még a legszigorúbb kritikust is azonnal rabul ejti a páratlan letisztultságával és a hihetetlen teljesítményével.

A látszat ne tévesszen meg, a Zen AiO egy teljes értékű asztali PC, ami valóban akkora, mint egy hagyományos számítógépmonitor. Nincsenek eldugott dobozok vagy oldalról nézve vállalhatatlanul vastag monitor, tényleg ekkora az egész gép. Bluetooth-os billentyűzetet és egeret csatlakoztatva hozzá mindössze egyetlen vezetékre van szükségünk, így bátran kijelenthetjük, hogy a Zen AiO a számítógépezés legletisztultabb módját kínálja nekünk.

Annál is inkább, mert a hatalmas, 23,8 colos átmérőjű monitor szupervékony kerettel rendelkezik. A káva mindössze 2 mm vastag, amit többek között egy szenzációs műszaki megoldással sikerült elérni: a Zen AiO-ban a kamera a számítógép tetejéből ugrik ki egy apró érintésre, ami nem csak nagyon elegáns, de ennek köszönhetően azzal sem kell foglalkozunk, hogy letakarjuk valamivel, amikor éppen nem használjuk. A kameramodulban van egy infravörös érzékelő is, így a számítógépbe akár arcazonosítással is bejelentkezhetünk.

A vékony kijelző másik záloga, hogy a sztereó hangszórók a monitor aljába kerültek, de ez a hangzás minőségéből semmit sem von le, sőt. A két 3 wattos bass reflex hangszóró igencsak jól szól, és ahogy a nevükből is kitalálhattad, egészen tisztességes basszust is képesek prezentálni. Maga a Full HD monitor egyébként rendkívül egyszerűen állítható az igényeinknek megfelelően, szó szerint a kisujjunkkal is be tudjuk állítani a dőlésszögét (kipróbáltuk), a fém állvány pedig annyira stabilan tapad az asztalra, hogy a Zen AiO-t még egy felbőszült bikacsorda is nehezen tudná feldönteni.

Ha már a bikáknál tartunk: az Asus gépe teljesítményben is igencsak bika lett, a nyolcadik generációs Intel Core i7-8750h proci, a 8 GB RAM, az Nvidia GeForce 1050 grafikus kártya és a 256 GB SSD tárhely (ami mellé laza 1 TB HDD-t is kapunk) már a legkomolyabb grafikai, videós munkák elvégzésére, vagy adott esetben hardcore játékok futtatására is alkalmassá teszi a Zen AiO-t. Ezt a tulajdonságát nyomatékosítva az Asus rögtön ad is nekünk két rendkívül hasznos programot, a PhotoDirector 8 képszerkesztőt és a PowerDirector 14 videószerkesztőt a CyberLinktől, ami azért nem kis jófejség a részükről. A Windows 10-zel érkező számítógépen emellett természetesen alapból megtalálhatók a szokásos Asus-alkalmazások is, mint például a ZenAnywhere, amivel bárhonnan elérhetjük a számítógépünket.

Ahogy említettük, a ZenAiO egyik komoly fegyvere, hogy szinte tökéletesen vezeték nélkülivé tudjuk varázsolni a lakást, de amennyiben mégis kitartanál a jól bevált vezetékes billentyűzet és egér mellett, természetesen ezt is megteheted: az Asus gépében a különböző csatlakozók egész garmadája vár, többek között négy USB 3.1-es és egy USB 2.0-ás csatlakozó, valamint HDMI, jack és még egy memóriakártya-olvasót is találunk a gép alján.

A méretét és a felszereltségét figyelembe véve szinte hihetetlen, hogy az egész gép mindössze öt kilogrammos, vagyis egy hagyományos asztali PC-nél jóval könnyebben pakolható vagy akár szállítható, így mi nem sok okot tudnánk mondani, hogy miért választanánk egy böhöm nagy számítógépházat egy ilyen karcsú és lenyűgözően szép PC helyett.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon