1962-ben önkéntes tűzoltók úgy döntöttek, hogy felgyújtják a szemetet a pennsylvaniai Centralia mellett. Azóta talán nem telik el úgy nap, hogy ne bánták volna meg akkori döntésüket.

Ugyanis nem vették figyelembe, hogy a közelben egy bányabejárat található, a nem megfelelően eloltott tűz pedig így belobbantotta a hatalmas mennyiségű antracitot. A lángok később átterjedtek a közeli bányászvárosra, a mérgező füst és a talajomlások miatt pedig idővel a teljes lakosságot kitelepítették.

Azóta eltelt 59 év, és a helyzet nem sokat változott. Bár az utóbbi bő öt évtizedben több mint 50 millió dollárt fordítottak a tűz eloltására, becslések szerint körülbelül tízszer ekkora összeg kéne ahhoz, hogy megfékezhessék, különben akár 300 évig is éghet.

A folyamatos lángok miatt a szétrepedt útburkolatok alól és még a kriptákból is füst száll fel, és érdekesség, hogy a Silent Hill című horrortörténetet is részben ez a sztori ihlette, valamint az Élet az emberek után című sorozat egyik epizódját is a helyszínen forgatták, amelyben azt mutatták be, hogyan fest egy város, amelyet már évtizedek óta nem laknak emberek.

Ez is érdekelhet:

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.