Magyar karácsonyfa is van a világ legjobbjai között
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha van olyan szokás, ami egyáltalán nem szorul újraértelmezésre, akkor a karácsonyfa egész biztosan az, de azért értékeljük azoknak az igyekezetét, akik megpróbálják kicsit más szemszögből megközelíteni a karácsony legfontosabb szimbólumát. A Gizmodo összegyűjtötte az idei év hét legegyedibb karácsonyfáját, és nagy örömünkre a robbanó és a nem létező fa mellett egy magyar alkotást is találtunk a legjobbak között.

Legó-karácsonyfa

A malajziai legó-karácsonyfa négyszázezer építőkockából épült fel, és kilencméteres magasságával állítólag ez egész Ázsia legmagasabb karácsonyfája.

Ördögszekér-karácsonyfa

Az arizonai Chandlerben sítlszerűen a westernfilmek párbajjeleneteinek elmaradhatatlan kellékéből, vagyis ördögszekérből építik fel a karácsonyfát, idén már az ötvenhetedik alkalommal.

Gyújtózsinór-karácsonyfa

A gyújtózsinór-karácsonyfához csak gyújtózsinór kell meg C4, a többit pedig elvégzi a fizika. A nem éppen hagyományos karácsonyfát mindenki legnagyobb megkönnyebbülésére egy nem éppen hagyományos helyen, vagyis a sivatag közepén állították fel. Háttérzenének természetesen egy Harley–Davidsonon lenyomott Csendes éj-t javaslunk.

Szánkó-karácsonyfa

A Művészetek Palotája előtt található 11 méter magas fát nem kevesebb mint 365 szánkóból építették fel. Ha eddig még nem tetted, január hatodikáig még van időd bezötyögni a városba, hogy közelebbről is megnézd a nem mindennapi látványosságot.

Holografikus karácsonyfa

A holland Rijksmuseumban álló holografikus fa a BeamBrothers alkotása, és valószínűleg az egyetlen karácsonyfa, ami valójában nem létezik.

A legnagyobb karácsonyfa

A világ legnagyobb karácsonyfája az olaszországi Gubbióban fekszik, szó szerint, ugyanis a Guinness Rekordok Könyve által is elismert fát a település melletti Ingino-hegyen építik fel minden évben. A 650 méter magas fa megalkotásához háromezer égőt és nyolc és fél kilométernyi kábelt használnak fel- Állítólag ötven kilométerről is látszik.

A legzöldebb karácsonyfa

A litvániai Kaunaszban immár harmadik alkalommal építették fel a 13 méter magas karácsonyfát, amely negyvenezer újrahasznosított palackból készült el. Ez főleg akkor lehet előny, ha véletlenül rád dől.

(Forrás: Gizmodo)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.