A Windowson most már zöld halál is van
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Talán nincs Windowst valaha is használó ember ezen a földön, aki ne találkozott volna a kék halállal (BSoD, azaz Blue Screen of Death) – a jellegzetes kék háttérrel, amely rendszerint akkor jelent meg, amikor a Windows nem tudott helyreállni egy rendszerhibából.

Nos, amikor a Microsoft-univerzumban beütött a ménkű, hajlamosak voltunk ilyen arcot vágni:

És ez valahol érthető volt, hiszen az el nem mentett munkának annyi volt, az pedig semmiképp sem tett jó az amúgy is hadilábon álló operációs rendszernek, hogy az éppen futó programokat is kilőtte, a fájlrendszer integritását pedig megtörte. Ja, igen, és

De azért valljuk be: mostanában a Microsoft valamennyire összekapta magát, így már egyre ritkábban jelenik meg a barátságos kék képernyő az újabb Windowsokon – de csak azért, hogy egy kicsit nosztalgiázzunk, újra megmutatnánk:

Így festett a nem túl barátságos képernyő, amikor a Windowson beütött a ménkű

A tapasztaltabb felhasználók azt is tudták, hogy van egy ártatlanabb, és egy jóval komolyabb fajtája is, és amennyiben gyakran találkozunk vele, az egyáltalán nem túl biztató előjel, és nem árt szoftvereink és hardvereink körmére nézni. Nemrég azonban kijött egy újabb változata a kék halálnak, amely a Windows 10 előzetes verziójában jelent meg.

A Windows 10 újabb frissítése márciusban fog érkezni, amelyben egyebek mellett igen hangsúlyos szerepet fog kapni a háromdimenziós megjelenítés, de egyéb hasznos funkciók is elérhetők lesznek benne. De a Windows Insider programra feliratkozók addig is tesztelhetik a frissítésekkel felvértezett Windows 10-et, amelynek a használata közben találkozhatnak az új halálképernyővel is.

Valljuk be, azért a kék bajtárs jobban felhúzta az embert

És hát mit is mondhatnánk róla: zöld színben pompázik, funkciója pedig az, hogy a márciusban rajtoló frissítés hibáira hívja fel időközben a figyelmet – abból ugyanis akadhat elég, hiszen még közel sem tekinthető stabilnak. Ezen pedig nem lepődünk meg, ugye. Elég, ha csak erre az 1998-as bemutatóra gondolunk...

(forrás: CBNC)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.