Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Acer Swift sorozatának majdnem középső tagja a 3-as. Felfelé lóg ki az általános felhasználású ultrabookok közül.

A világ legegyszerűbb dolgai közé tartozik megálmodni egy ideális notebookot: legyen vékony, könnyű, de masszív, nagy teljesítményű és megfizethető. A nehezebb dolgok közé tartozik viszont megtervezni egy ilyet.

Az Acer azonban egy egész sorozatot húzott fel erre az elvre: Swift 1, Swift 3, Swift 5 és Swift 7 néven a belépőtől a csúcskategóriától fedik le a piacot, úgy, hogy a Swift 7-essel mellesleg rekordot is döntöttek: a vastagsága nincs egy centiméter sem, jelenleg ez a legvékonyabb notebook a világon.

Kézbe vettük a világ legvékonyabb laptopját

Hozzánk a talán legjobb kompromisszumnak számító Swift 3 érkezett tesztre. Nem világrekorder, de az 1,8 centi vastagságot is inkább vékonyságnak érdemes hívni, a másfél kilós tömeg cipelése pedig még bemelegítésnek sem számít, nemhogy gyúrásnak.

Az alumíniumburkolat prémiumhatást kelt, a 14 colos, HD vagy full HD kijelzőt kihajtva (akár 180 fokig) feltűnik az azt keretező gumicsík – így összecsukva sem jut a klaviatúra és a monitor közé se por, se semmi, ami összekarcolhatná azt.

A Swift sorozat valamennyi darabján Windows 10 fut, a Swift 3-nál 6. és 7. generációs Intel Core processzorok, 512 gigás SSD-k és akár 8GB RAM adja a hátteret. Az Acer gépe HDMI-porton és USB 3.1 Type-C aljzaton keresztül is csatlakoztatható, az pedig egy ilyen szintű ultrabooknál természetes, hogy SD kártyaolvasót és HD webkamerát építettek bele.

Az ujjlenyomat-olvasó viszont nem az, pedig ilyen is van a Swift 3-ason. Aki már használt ilyet, tudja, mennyire hiányzik, ha nincs. Ahogyan a billentyűk háttérvilágítása is, a fentiek alapján persze kitalálható, hogy nem a Swift 3-asból.

Ha a Swift 1-es sorozat mondjuk a tanulóknak szól, az 5-ös az üzleti célú felhasználóknak, a 7-es a csúcskategória, akkor a 3-ast nevezhetjük az általános igényekre szabottnak. Weboldalakon böngészni, videót nézni, a végtelennél kicsit kisebb gépigényű játékokat játszani is gyorsan tudtunk rajta, mi, általános igényű tesztelők.

Ahhoz, hogy az elegáns külső és a jó használhatóság mellett tényleg ajánlható gép legyen az Acer Swift 3, már csak hosszú üzemidő, és egy barátságos ár kell. Az akár 12 óra szép érték, az ár pedig 175 ezer forintnál indul, és a lehetőségeket kimaxolva is megáll 300 ezernél. Ha megjött a kedved, itt veheted meg.

(Fotók: Donkó Péter)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.