Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Honnan tudjuk, hogy tudnak-e vezetni a halak? Ördögi kör, hiszen az autók jellemzően nem működnek víz alatt, a halak meg nem működnek víz felett, így eddig senkinek – még a kifejezetten ilyen kérdések megválaszolására szabadalmaztatott brit tudósoknak – sem jutott eszébe vizsgálni a kérdést. És akkor jöttek a hollandok, és beültették a halat egy autóba.

Ráadásul nem is akármilyen autóba, az akváriumkompatibilis távirányítós autó ugyanis olyat tud, amit még az S osztályos Merci sem: egy webkamerával lehet irányítani, amely a hal mozgását figyeli. A videóból nem derül ki, hogy az állat tudatában van-e annak, hogy vezetés közben mi történik körülötte, de ezzel tulajdonképpen a budapesti forgalomban sem nagyon lógna ki a sorból, és végül is hiba nélkül lehozta a próbakört.

Attól mondjuk még elég messze van, hogy Jason Statham dublőre lehessen, bár az arcjátéka már kétségkívül megvan hozzá. A vezető állatokban egyébként hatalmas kiaknázatlan potenciált érzünk, a világ legnézettebb műsorához valószínűleg semmi mást nem kéne tenni, mint összeengedni a halat a kamionvezető hörcsöggel meg a sofőrködő kutyákkal.

(Forrás: Studio Diip)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.