Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A telefon már itthon is kapható, ajándék virtuális valóság-szemüveggel és szemtelenül olcsón.

Ez az erősebbik Idol 4S esetében 120 ezer forintos árat jelent kártyafüggetlenül, ilyen árkategóriában pedig az 5,5 colos, QHD felbontású (2560x1440-es) AMOLED kijelzőre vagy a 3 GB RAM-ra nemigen számítanánk. Márpedig az Idol 4S-ben mindkettő megvan, ami mellé egy 16 megapixeles kamerát és 6.0-ás Androidot is kapunk. Hogy nem teljesen csúcskategóriás telóval van dolgunk, arról csak a nyolcmagos Snapdragon 652-es proci árulkodik, de a 4S még ezzel együtt is egy kifejezetten jó ár-érték arányú telefonnak tűnik.

Mint ahogy annak tűnik a valamivel kisebb Idol 4 is, ami 5,2 colos full HD kijelzőt, 2 GB RAM-ot és 13 megapixeles kamerát kapott, az ára pedig 90 ezer forint. A telefonokba emellett olyan extrák is kerültek, mint a többfunkciós Boom gomb, ami attól függően nyeri el a funkcióját, hogy éppen mire használjuk a telefont: zenehallgatás közben például növeli a basszust, fényképezésnél sorozatfelvételt készíthetünk vele, hívás közben pedig növelhetjük a hangerőt, és azt is beállíthatjuk, hogy a kedvenc alkalmazásunkat egy gombnyomással indítsuk el vele.

Ez így önmagában is kifejezetten vonzó ajánlat lenne, de az Alcatel nem állt meg itt, és hallgatva az idők szavára erősen bekezdtek a virtuális valóságba is: a telefon doboza egyben VR-szemüvegként is funkcionál, ami a Samsung Gear VR-ral talán nem veszi fel a versenyt, de arra éppen ideális, hogy azok is kipróbálhassák a virtuális valóságot, akiknek erre eddig nem volt lehetőségük.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.