Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ez nem jött be neki.

Miután a nagyobb közösségi oldalak letiltották platformjaikról Donald Trumpot*, a volt amerikai elnök – múlt hónapban – egy saját oldalt indított (From the Desk of Donald J. Trump, ami magyarul annyit tesz, hogy Donald J. Trump íróasztaláról), hogy azon a felületen hozza nyilvánosságra közleményeit.

*A Facebook és a Twitter letiltotta Trump fiókját, miután az akkori elnök hívei egy gyújtó hatású beszédet követően megostromolták az amerikai törvényhozás épületét január 6-án. A Capitoliumban a szenátus éppen az akkor még elnökjelölt, demokrata párti Joe Biden győzelmét hozó novemberi elnökválasztás eredményeit készült hitelesíteni. Az összecsapásokban öten életüket vesztették, köztük egy rendőr.

amit már el is távolították Trump hivatalos honlapjáról.

A volt elnök blogja csupán az előző hónapban indult, de végül képtelennek bizonyult arra, hogy felvegye a versenyt a közösségi oldalakkal – Trump Facebook- és Twitter-oldalát letiltásakor emberek tízmilliói követték, míg blogját ennek a tömegnek csak töredéke kereste fel az indítás utáni első héten az NBC News amerikai hírcsatorna közlése szerint.

Az egykori elnök bizalmasa, a Fehér Ház volt belpolitikai tanácsadója, Jason Miller a CNBC amerikai hírcsatornán egy online feltett kérdésre válaszolva elmondta, hogy a blog megszüntetése annak előfutára, hogy Trump újra meg fog jelenni a közösségi médiában – ennek mikéntjéről azonban nem árult el többet.

Eközben...

(Forrás: CNN, NBC News, MTI, fotó: Getty Images)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.