Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Amazon Echo a tulajdonosai minden szavát továbbította, de ennél is meglepőbb az Amazon válasza, amiben részletesen kifejtik, hogyan történhetett mindez.

A történet úgy kezdődött, hogy egy portlandi házaspárnak szólt a férj egyik alkalmazottja, hogy kapott egy rejtélyes hangüzenetet, amin a férj és feleség magánbeszélgetése hallható, amit teljesen nyilvánvalóan nem neki szántak. Rövid időn belül kiderült, hogy a besúgó az Amazon Alexa személyi asszisztens volt, ami valamilyen okból készségesen továbbította a háttérben folyó beszélgetést egy véletlenszerűen kiválasztott címzettnek.

A házaspár természetesen azonnal jelentette az esetet az Amazonnak, akik sűrű bocsánatkérések közepette esküdöztek, hogy ilyen többé nem fog előfordulni, néhány nappal később pedig a következő magyarázattal álltak elő, hogyan történhetett mindez:

Ezek után már nem csoda, hogy nem az Amazon Echo a legélesebb kés a fiókban, hiszen ha jól számoljuk, összesen négyszer kellett félrehallania a beszélgetést, hogy ez a hiba bekövetkezhessen.

(Fotó: Masaki Tokutomi, BestAI Assistant)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.