Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A néhány napja kapható Apple HomePod a 349 dolláros árával nem annyira meglepő módon a legdrágább személyi asszisztens, az viszont még az Apple-től is szokatlan, hogy ha nem kötsz rá AppleCare+ biztosítást, a javítási költsége majdnem ugyanannyi, mint maga a cucc. Az iFixit szétszedte a HomePodot, és kiderült, hogy miért.

A 279 dolláros javítási ár nagyjából annak köszönhető, hogy az Apple HomPod a javíthatóságot osztályozó tízpontos skálán egy (vagyis 1) pontot kapott, azaz

Na jó, ez így nem teljesen igaz, a személyi asszisztenst borító hálós anyagot például elég egyszerűen ki lehet cserélni, viszont az egész dobozt még az erre szakosodott iFixitnek is csak fűrésszel és ultrahangos késsel sikerült szétbontania, ami azt jelenti, hogy ha valami történik az elektronikával, gyakorlatilag tönkre kell tenni a személyi asszisztenst, hogy javítani lehessen.

Ez mondjuk valószínűleg nem sűrűn fog megtörténni, ugyanis az Apple HomePod eléggé masszív darab lett, aminek talán még az sem különösebben ártana, ha letolnál vele egy focimeccset a haverokkal. Emellett az is kiderült, hogy valószínűleg hangminőségben is jócskán túlszárnyalja a konkurenciát, ugyanis a méretéhez képest hatalmas mágnes van benne, ami elég durva basszust ígér.

(Fotó: iFixit)

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.