Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Apple bejelentette a régóta várt iPad minit, retinásodott a 13 colos Macbook Pro, és fogyókúrára fogták az iMac-et, csak hogy néhányat említsünk az újdonságok közül.

Már a 13 colos MacBook Pro is nagy felbontásban

A 15 colos Retina MacBook Pro megjelenése után nem volt kérdéses, hogy a kistestvér is hamarosan áldozatul esik a retinásodásnak: ez az idő elérkezett, az Apple bejelentette a 13 colos Retina MacBook Prót. De miben nyújt többet az új gép a legkisebb MacBook Prónál?

A legalapvetőbb dolog természetesen a Retina kijelző, amelyről a nevét is kapta a készülék. Az új gépben a világ második legnagyobb felbontású notebook-kijelzője található: a 2560x1600-as felbontás mellett ne is állj neki pixeleket keresgetni, úgy is te maradnál alul. A készülék látványosan vékonyabb lett az előző generációs társánál, ami nagyban hozzájárul a vonzó megjelenéséhez. Az optikai meghajtó áldozatul esett a fogyókúrának, amennyiben még mindig ragaszkodsz hozzá, azt külön kell megvásárolnod.

A 13 colos Retina Macbook Pro akár hét órán keresztül is bírja szuflával, a prémium kategóriájú géphez azonban prémium ár is tartozik.

Mac mini ráncfelvarrás

A világ legenergiahatékonyabb asztali gépe is átesett a régóta várt frissítésen. A hardver mai szintre hozásán túl bejelentették a Mac minihez opcionálisan választható Fusion Drive-ot, ami gyakorlatilag egy SSD és egy tradicionális merevlemez egy házba építve. Eddig nem volna semmi különös benne, ezelőtt is láthattál már hasonló megoldást, van azonban egy kis csavar benne, ami igazán érdekessé teszi a történetet.

Nem te döntöd el, hogy mit raksz a gyors SSD-re és mit a nagy kapacitású HDD-re, hanem mindezt a rendszer kezeli az alapján, hogy mit milyen gyakorisággal használsz, így amire szükséged van, azt mindig egy szempillantás alatt elérheted, és emellett a nagy tárhelyről sem kell lemondanod.

iMac, a csábító

Az új iMac kapta a legnagyobb tapsot az Apple bemutatója alatt, egyáltalán nem alaptalanul. A gép teljes újratervezésen esett át, és ez rendkívül jól áll neki: a készülék vastagsága a széleken mindössze fél centiméter, amely mellett az előző generáció egyszerűen otrombának tűnik.

Az optikai meghajtó az iMac esetében is a vékonyítás áldozata lett, cserébe viszont választhatunk Fusion Drive-ot a tradicionális merevlemez helyett. Az új generáció is két méretben érhető el: a 21,5 colos már novemberben, a 27 colos modell decembertől lesz kapható Amerikában.

Váratlanul jött az iPad 4

Amikor a bemutatón az iPadre terelődött a szó, mindenki az iPad mini bejelentését várta. Nagy volt a meglepetés, amikor mégis az iPad negyedik generációja került terítékre: az Apple tavasszal frissítette legutóbb a táblagépét, és jövő tavaszig nem is várt senki új modellt.

Az iPad 4 is gyakorlatilag kis ráncfelvarráson esett át: megkapta az Apple jelenlegi (kategórián belüli) legjobb hardverét, az A6X chipet, amely az előző generációhoz képest dupla akkora számítási és grafikus teljesítménnyel bír. Az új iPadbe bekerült az iPhone 5-ből ismerős Lightning csatlakozó, amely az eddigi harminctűs csatlakozónál jóval kisebb, valamint szimmetrikus, azaz mindegy hogy dugod be. Hátránya viszont, hogy adapter nélkül nem használhatod vele a régebbi tartozékaidat.

iPad mini, amire régóta vártunk

Az új iPad után végre megérkezett, amire mindenki várt: az iPad mini. Az egykezes használatra tervezett táblagép 1024x768-as felbontású, 7,9 colos kijelzőt (az Apple nem bonyolítja túl a dolgokat: a nagy iPad 9,7 colos) kapott. Az iPaddel összehasonlítva az iPad mini 53%-kal könnyebb és 23%-kal vékonyabb, akár már egy nagyobb zsebben is elfér. A fekete és fehér színben érkező kis tablet kétmagos A5 processzorral érkezik, akár 10 órát is kibír.

Az iPad minivel az Apple betöltötte azt az űrt, amit az iPhone és az iPad között hagyott, és amit már megannyi androidos gyártó megtalált. A Nexus 7-tel összehasonlítva az iPad mini könnyebb és vékonyabb annak ellenére, hogy harmadával nagyobb kijelzővel rendelkezik. Biztos, hogy a kis iPad hatalmas siker lesz még úgy is, hogy a 329 dolláros árával körülbelül 60%-kal drágább a hasonló tulajdonságokkal rendelkező androidos társainál.

(Forrás: Apple)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.