Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Ha a fele igaz annak, amit az Apple virtuális- és kiterjesztettvalóság-szemüvegéről mondanak, akkor a konkurenciának van oka rágni a körmét.

A Cnet információi szerint ugyanis 2020 lehet az az év, amikor végre az Apple is beszáll az évek óta tartó AR és VR őrületbe, és nem fognak kispályázni:

vagyis mérföldekkel jobb lenne a felbontása, mint bármelyik mai VR-szemüvegnek (az Oculus Rift és a HTC Vive 1200x1080 pixeles felbontást tud szemenként).

Itt még nincs vége, ugyanis az Apple azt is ellentmondást nem tűrően oldaná meg, hogy a szemüveget viselve ne kelljen vezetékekben botladoznod, ennek érdekében a szemüvegben a 60 GHz-es WiGig-technológiát használnák, ami egy olyan vezeték nélküli megoldás, ami a wifinél jóval nagyobb adatátviteli sebességet tesz lehetővé.

Végül annak érdekében, hogy a szemüveg teljesítménye se okozzon csalódást, az Apple egy saját, öt nanométeres technológián alapuló chipet is tervezne a szemüveghez. Hogy ez mennyire durván hangzik, ahhoz elég annyit tudni, hogy a Huawei idén készül áttérni a hét nanométeres lapkákra, a Samsung és a Snapdragon pedig legjobb esetben is jövőre mutathatja be az első ilyen procikat.

A pletykák alapján persze az is nyilvánvaló, hogy az Apple szemüvege legjobb esetben is tervezési fázisban van, amit bármikor kidobhatnak a szemétbe, hiszen elég valószínűtlen, hogy a cégnek már most lenne akár öt nanométeres procija, akár 8K-s felbontású kijelzője, és az is elég erősen kérdéses, hogy 2020-ig ezek közül össze tudják-e hozni bármelyiket.

(A képek illusztrációk).

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.