Fun fact: az Asus Zenfone 3 Maxnak a Max nem a keresztneve, hanem arra utal, hogy a telefont brutálisan nagy akkumulátorral látták el - olyan naggyal, hogy üzemidőben a legdrágább telefonokat is lenyomja. De nem ez az egyetlen érdekesség, ami kiderült az Asus telefonjáról azalatt a néhány nap alatt, amíg szétnyűttük a szerkesztőségben.

Mivel egy középkategóriás telefonról van szó, ami annyit tud, mint egy középkategóriás telefon és annyiba is kerül, mint egy középkategóriás telefon, így az összes tulajdonságán most nem mennénk végig, hanem inkább koncentráljunk arra a három dologra, amiben az Asus telefonja előzi a kategória többi tagját.

1. Dizájn

A Zenfone 3 Max a kategóriájában szinte egyedüliként teljes fémborítást kapott, ami miatt az alig hatvanötezer forintos teló szinte egy felsőkategóriás telefon benyomását kelti. A tajvani gyártó emellett az összes fizikai gombot eltüntette a telefon elejéről, aminek köszönhetően a Zenfon 3 Max kifejezetten letisztult benyomást kelt. Bár a hatalmas akksi miatt a telefon nem kifejezetten vékony, mégis kellemesen simul bele a tenyeredbe, így az 5,2 colos kijelzőt egy kézzel is kényelmesen lehet kezelni.

2. Ujjlenyomat-olvasó

Szintén igazán exkluzív dolognak számít ebben az árkategóriában az ujjlenyomat-olvasó, amit ráadásul a legjobb helyre, a kamera alá tettek, így ha felveszed a telefont, a mutatóujjad azonnal a szenzorra kerül. Az Asus ujjlenyomat-olvasója emellett megbízhatóan is működik, vagyis azonnal feloldja a képernyőt, amint az ujjunk hozzáér.

3. Akkumulátor

Természetesen a Zenfone 3 Max legnagyobb előnye a hatalmas, 4100 mAh-os akksi, ami ugyan valamivel kisebb, mint az elődjében volt, de ennek köszönhetően a telefon nem is kelt olyan drabális hatást mint az első Zenfone Max. A 4100 mAh-os akksi azért még mindig nagyon kraftos, így a telefon két napot simán elvan egy feltöltéssel, ráadásul az USB On-The-Go funkcióval a telefont pótakksiként is használhatjuk, vagyis a többi elektronikus eszközünket is tölthetjük róla.

Az Asus ráadásul nem elégedett meg azzal, hogy betuszkoltak a telefonba egy óriási akkumulátort, de az üzemidőt szoftveres oldalról is rendesen megtámogatták: a Zenfone 3 Max esetében egészen egyedülálló módon finomhangolhatjuk a különböző akksi kímélő funkciókat, amivel a telefon üzemidejét is jelentősen meghosszabbíthatjuk.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon