Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Az Asus Zenfone 5 meglehetősen hasonlít az iPhone X-re, de ez egyáltalán nem baj.

A tajvani gyártó három új modellt mutatott be, a Zenfone 5 Lite és a sima ZenFone 5 mellett a csúcskategóriát a Zenfone 5Z képviseli. Utóbbiban egy 6,2 colos, 2246x1080 pixeles felbontású kijelzőt, Snapdragon 845 procit és 8 GB RAM-ot találunk, amivel a ZenFone 5 jelenleg talán az összes androidos telefon közül a legerősebb konfigurációt nyújtja, de az igazi pláne, hogy az Asusnak sikerült megoldania, hogy

amivel jelenleg messze a legolcsóbb csúcsteló a piacon.

A Zenfone 5-öt amúgy főleg azok fogják szeretni, akiknek bejött az iPhone X, ugyanis az Asus leplezetlenül lemásolta az Apple telefonjának több újdonságát is: maga a készülék a belógó kamerával szinte egy az egyben úgy néz ki, mint egy iPhone, emellett Zenfone 5Z arcazonosító funkciót is kapott, és találunk benne az animojikhoz hasonló animált karaktereket is ZeniMoji néven, vagyis az Asus telefonjával is átváltozhatsz csirkévé meg pandává.

Az Asus szerencsére nem mindenben követte az Apple által kitaposott ösvényt, így a Zenfone 5-ben van jack-csatlakozó, holott ez már az androidos telefonoknál is egyre ritkábban fordul elő. A Zenfone 5 emellett is fel tud sorakoztatni néhány érdekességet, például az ötmágneses sztereó hangszórót, ami a szokottnál sokkal jobb hangminőséget biztosít, és az intelligens kijelző technológiát, ami a környezet fényviszonyainak megfelelően állítja a telefon képernyőjének színhőmérsékletét.

Az Asus a kamerán is sokat dolgozott, így immár a Zenfone-ban is mesterséges intelligencia segíti a fotózást, amely képes felismerni, hogy milyen témát fotózunk, és ennek megfelelően módosítja a beállításokat. A Zenfone 5Z-ben amúgy a sima 12 megapixeles kamera mellett egy 8 megapixeles, nagy látószögű kamerát találunk, amellyel 200 fokos panorámaképeket is készíthetünk.

Egyelőre nem tudjuk, hogy Magyarországon mennyiért lesz kapható a Zenfone 5Z (a korábbi évek tapasztalatai alapján az itthoni ára valószínűleg közelebb lesz a kétszázhoz, mint a százötvenhez), de az biztos, hogy amíg a Honor és a OnePlus nem aktivizálja magát, az Asus készüléke lesz a legolcsóbb csúcskategóriás telefon a piacon.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.