Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sóvárogva gondolunk vissza a régi, szép időkre, amikor az unalmas mítingeket meg lehetett úszni egy olyan olcsó kifogással, mint hogy "tegnap kaptam meg a meghívót a Magyar Cukorrépa-termesztők Országos Szövetségétől, és már reggel elutaztam Kalocsára. Ja, hogy az ma lett volna?" Na ilyen többé nincs, az Ava 500-zal ugyanis akkor is ott lehetsz az irodában, amikor végre nem vagy ott.

Ha nem világos, mi az az Ava 500, tulajdonképpen egy önjáró porszívónak és a Skype-nak a keveréke, de ennél azért kicsit komplikáltabb a dolog. Megmutatjuk.

Az első és legfontosabb, ami a gép 70 ezer dolláros árát is indokolja (legalább is a gyártó iRobot szerint), hogy az Ava 500 teljesen önműködő, vagyis elég megmondanod neki, hogy hova menjen, és a konferenciarobot már rohan is – ügyesen kikerülve az akadályokat, vagy akár a szembe jövő kollégákat. Ettől persze egy mítingen még nem feltétlenül praktikusabb az asztal végébe helyezett laptopnál, de üzemlátogatáshoz, tengerentúli partnereknek az iroda működésének bemutatásához, vagy akár őrző-védő feladatok ellátásához kétségkívül hasznos lehet.

A robot nem személyre szóló, így ha van az irodában egy használaton kívüli Ava 500, nyugodtan rácsatlakozhatsz, aztán kedvedre lóghatsz a kávézóban a munkatársakkal, miközben éppen az ausztrál tengerparton sütteted a hasadat. Az unalmas mítingek ellenszereként meg még mindig be lehet dobni, a jó öreg "Kalocsán vagyok és elszállt a net" kifogást, amire már tényleg csak az együttérző bólogatás lehet az egyetlen elfogadható reakció a főnök részéről.

(Forrás: Engadget)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.