Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

"Aki mindig mindent jól és helyesen csinál, az nem jó ember, hanem egy kis csicska stréber az élet iskolájában." – ismeretlen bölcs.

És ez onnan jutott eszünkbe, hogy az április végén érkező Apple Watch-hoz lesz egy Life Clock nevű alkalmazás, ami azzal motiválja az embert a helyes életre, hogy folyamatosan számolja vissza, hogy mennyi van még hátra az ásóig és a kapáig: ha például betartod a napi edzést, akkor kapsz plusz harminc percet, hajnalig tartó bulikázás miatt viszont húsz perccel korábban harangoznak.

Ez számtalan dologra jó, például

    • masszív lelkiismeret-furdalást alakít ki, ahányszor elmész jól érezni magadat.
    • pikk-pakk kényszerbetegséggé varázsol minden kicsit is egészséges dolgot, edzést, futást, répaevést.

Mivel sajnálatos módon annyit futni nem lehet, hogy örökké élj, az alkalmazás hosszútávon nagyjából annyi sikerélménnyel kecsegtet, mint mondjuk a Flappy Birds, és abban sem vagyunk biztosak, hogy a készítők beleszámolták az egyenletbe a visszaszámlálásból adódó stresszt, mint komoly egészségkárosító tényezőt.  

Viszont az adatokat automatikusan az iPhone Health Kitjéből húzza le, így hazudni biztosan nem tudsz magadnak – mindenesetre ha azt látod, hogy a visszaszámláló egyszer csak leesik tíz másodpercre, akkor inkább kétszer is nézz körül, mielőtt átmész az úton.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.