Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hiába használ a fél világ Apple-termékeket, hiába faék egyszerűségű a logójuk, az emberek egyszerűen képtelenek megjegyezni, hogyan néz ki az "almás cég" logója. Ha ma még nem röhögtél, akkor nézd meg, miket rajzoltak a kaliforniai egyetemisták az alma helyett.

A Kaliforniai Egyetem (UCLA) pszichológusai 85 hallgatót kértek meg rá, hogy rajzolják le fejből a cég logóját, és tippelj, hány helyes megoldás született

Egy darab.

Bár az is igaz, hogy a helytelen válaszok sokkal viccesebbre sikerültek, mint a helyes. Arról például lövésünk sincs, hogy mire gondolhatott az az egyetemista, aki az alma helyett egy emberi szívet rajzolt le (jobb alsó).

Oké, nem biztos, hogy a Microsoft vagy a Mercedes logója jobban ment volna nekik, na de az azért már tényleg meglepő, hogy amikor a kutatók arra kérték az embereket, hogy ismerjék fel az Apple logóját, kevesebb mint a válaszadók fele tudta a helyes választ. Kedves diákok, egyszer tessék már hátrafordulni az előadáson! (Igen, ez a kép a Missouri egyetemen készült, de valószínűleg Kaliforniában sem nagyon más a helyzet).

Ha pedig már eleget röhögtél a hülye amcsikon, akkor mutasd meg, hogy jobban csinálod. Ugye, nem is olyan könnyű?

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.