Mert hogy a globális felmelegedés hosszútávon oda vezet, márpedig az ExxonMobil éves gyűlésén a tizenegy klímaváltozással kapcsolatos javaslatból egyet sem támogattak a részvényesek.

Pedig szép gesztus lett volna tőlük az emberiség felé, pláne, hogy alig fél éve derült ki, hogy az Exxon már 1977 óta tudott a klímaváltozás hatásairól, csak a pénzcsinálás mellett nem volt igazán idejük foglalkozni vele (vagyis hát dehogynem, a saját kutatásukat megpróbálták olyan gyorsan a szőnyeg alá söpörni, ahogy csak tudták).

A Dallasban megtartott gyűlésen a társaság részvényesei többek között olyan kérdésekről szavazhattak, mint hogy a tavalyi párizsi klímacsúcson elfogadott megállapodással összhangban szeretnék-e 2 Celsius-fok alatt tartani az átlaghőmérséklet-emelkedést, vagy hogy támogatnának-e egy olyan kutatást, ami a globális klímapolitika Exxonra gyakorolt hatásait térképezi fel, de az elutasítást jól jelzi, hogy még arra is a részvényesek 79%-a mondott nemet, hogy legalább egy klímaspecialistát felvegyenek a társaság igazgatótanácsába. Ez mondjuk nem is meglepő, hiszen a részvényeseket maga az Exxon is arra biztatta, hogy nyugodtan szavazzanak nemmel a javaslatokra.

A pontot az i-re maga az ExxonMobil elnöke, Rex Tillerson tette fel, aki a részvényeseknek tartott beszédében olyanokat mondott, mint hogy az emberiségnek szüksége van az [általuk biztosított] energiára az éhezés és a szegénység felszámolásában, és

Rex Tillerson

Szerintünk a realitás inkább az, hogy az Exxon elnöke egy tökkelütött hülye, aki mögé most szépen beálltak a részvényesek is... akik ezek után igazán megérdemelnének egy alapos vállon veregetést. Mondjuk úgy izomból, szívlapáttal.

Füst, Fény, Hollywood

Magasélet

Tech
Tech
Tech
Highlife
Highlife
Highlife
Otthon
Otthon