Az orosz hadiflotta eléggé bekeményít repülőgép-hordozók terén
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Viktor Burszuk, az orosz haditengerészet fegyverrendszerekért felelős parancsnokhelyettese a szentpétervári Nemzetközi Haditengerészeti Szalon rendezvényen tudatta az újságírókkal, hogy egy új repülőgép-hordozó építését tervezi az orosz hadiflotta.

„A repülőgép-hordozó látványtervét már bemutatták a Krilov Állami Tudományos Központban, az egyéb fejlesztési munkálatok jelenleg is folyamatban vannak” – mondta Burszuk, aki emellett hozzátette, hogy az orosz haditengerészet jelenleg egyetlen, 1991-ben szolgálatba állított repülőgép-hordozóját, az Admiral Kuznyecovot 2018-tól felújítják.

Az Admiral Kuznyecov

A hírek szerint a repülőgép-hordozót a legújabb kommunikációs rendszerrel szerelik fel, amely biztosítja az összeköttetést az Admiral Kuznyecov, valamint a többi hajó és a szárazföldi létesítmények között.

A tengerészek így kényelmesebb, automatizált munkahelyen dolgozhatnak, ahol különböző pótlólagos kommunikációs eszközöket vehetnek igénybe, mint például a videokapcsolat. A korszerűsítési folyamatához közel álló egyik forrás szerint az Admiral Kuznyecov felújítására összesen 50 milliárd rubelt (225 milliárd forintot) szándékoznak fordítani. A szakértők szerint a felújítással a repülőgép-hordozó még legalább 20 évig üzemképes lesz.

És ez megvolt már?

(forrás: Sputnik News, MTI, BBC)

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.