Bambusz mindenhol – az örökzöld ökotech alapanyag
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

A bambuszt mi magunk is csípjük. Gyönyörű mintázat, szerteágazó felhasználhatóság és masszivitás jellemzi, így a tech világban is előszeretettel használják. Íme, öt eszköz, amit bambuszba rejtettek.

1. Bambuszbook

Bár nem mai darabok, az ASUS bambuszborítású notebook szériája igazán gyönyörűre sikeredett. A világos, nyers és a sötétebb exkluzív burkolat alatt korrekt hardver lapul, de sokszor elő fog fordulni, hogy a tulaj kikapcsolt állapotban simogatja a burkolatot munka helyett. Kifejezetten sajnáljuk, hogy a tajvani cég felhagyott ezzel a szériával, bár most is van miben gyönyörködni notebook fronton, hiszen egyre-másra érkeznek a kecses Ultrabookok.

2. Almatok

Elnézést, de ez esetben el kell lőnünk egy penetráns faviccet: Reméljük, az Alma nem esik messze a fájától! Ugyanis ebben az esetben bizony komoly sérüléseket szenvedne a MacBook Pro, mivel a Silva bambusz tokja hivatott megvédeni a notebookot a külső behatásoktól. A kézzel készült, minimalista tok természetesen párnázott belül, nehogy az értékes motyónak baja essen, amíg a kezünkben lóbáljuk.

3. Fafüles

A bambusz nem csak a dizájnra, de a hangzásra is jótékony hatással van, így az amúgy meglepően kellemes árcédulájú Dj Bamboo zajszűrő fejhallgató nem csak szép, de jól is szól. Természetesen, ha már a füles doboza környezettudatos anyagból készült, akkor nem engedhetik meg maguknak, hogy bármiféle mérgező anyagot tartalmazzon az elektronika, vagy a vezetékek.

4. FaPad

Az Apple táblagépe sem maradhat ki a jóból. A Vers speciális két darabból álló szupervékony iPad tokja az egyszerű, sallangmentes dizájn mellett tökéletes védelmet biztosít a féltett ketyerének. Természetesen az iPhone, sőt iPod tulajoknak sem kell szomorkodniuk, hogy esetleg nekik nem jut a gyönyörű fa burkolatból, mivel a Vers rájuk is gondolt.

5. Bambuszbevitel

Az iZen egy Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikáló billentyűzet, ami méreténél fogva elsősorban táblagépek, azon belül is főként az iPad mellé ajánl a gyártó, ám köszönhetően a szabványos vezetéknélküli technológiának, szinte bármilyen eszközzel használhatjuk. A 92%-ban újrahasznosítható anyagból készült billentyűzet elengedhetetlen kiegészítője az amúgy is bambusztokba bújtatott iPadnek.

Van ott még, ahonnan ez jött! Nézz körül sorozatunkban!

HELLO, EZ ITT A
PLAYER
Kövess minket a Facebookon!
Nagyon jól fogod érezni magad nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.