Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Hosszú várakozás után az Oculus végre bejelentette a végleges virtuális valóság szemüvegének megjelenési dátumát és az árát is - utóbbival pedig még a hardcore felhasználókat is sikerült sokkolnia.

A lényeg: a régóta fejlesztgetett VR-szemüveg végleges verziója március 28-án kerül a boltokba 600 dolláros áron, ami kábé 175 ezer forint, vagyis a Rift önmagában annyiba fog kerülni, mint egy egészen tisztességes PC. És persze ahhoz, hogy játszani is tudj vele, kell egy egészen tisztességes PC is, így pedig már tényleg nem olcsó mulatság a virtuális valóság.

Az ár egyébként önmagában nem lenne annyira meglepő, hiszen mégis csak egy gémereknek készült high-tech kütyüről van szó, de azok után, hogy a fejlesztői változatok rendszerint 60-100 ezer forintba kerültek, és Palmer Luckey (az Oculus alapítója) többször is elmondta az évek alatt, hogy szeretnék a Rift árát alacsonyan tartani, erre azért senki sem számított.

Nagyon elkeseredni azért nem kell, hiszen a Rift mellett hamarosan érkezik a Valve és a HTC által fejlesztett Vive is, és előbb-utóbb a Sony Playstation VR is befut - utóbbinál mindenképpen reménykedhetünk benne, hogy a Sony nem akar egy Playstation kiegészítőt drágábban a nyakunkba sózni, mint amennyibe maga a Playstation kerül. Ha mégis, akkor pedig még mindig ott van a Samsung Gear VR negyvenezer forintért, vagy akár papírból is hajtogathatsz magadnak VR-szemüveget, szinte ingyen.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.