Mobilappal lehet megtalálni a bécsi temetőben Beethoven vagy Falco sírját
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Európa második legnagyobb temetőjében rengeteg a felfedeznivaló.

A 145 éves Bécsi Központi Temető két és fél négyzetkilométeres területén körülbelül 300 ezer sír van, köztük olyan hírességek nyughelyei, mint Beethoven, Schubert és Falco, de építészeti emlékei, sokszínű növény- és állatvilága is sok érdekességet kínál a látogatóknak. Ezek ismerhetők meg egy okostelefonnal, ugyanis már a temető múzeumában is elérhetővé vált az új audio guide, mellyel több mint kétszázötven kiállítási tárgy részleteit fedezhetik fel a látogatók a kirándulás során. A túra kilencvenhat percig tart, negyven ismeretterjesztő fejezetre osztották.

Beethoven, Schubert és Mozart sírja

A bécsi Hearonymus alkalmazáson keresztül bármilyen okostelefon modern audio-kirándulássá változtatja a múzeumokat és a kiállításokat. Az alkalmazás két kattintással letölthető a saját telefonunkra, utána internetkapcsolat nélkül is működik. Ebben az alkalmazásban érhető el a Bécsi Központi Temető és a Temetkezési Múzeum audioguide anyaga német és angol nyelven egyenként 6,99 eurós áron, vagy a helyszínen öt euróért.

(Forrás: Bécs Város Külképviseleti Irodája, fotó: PID/Schaub-Walzer)

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player-csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!
Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okosotthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!
Ha szeretsz jó időben jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook-oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.