Bemutatták az év legfurább telefonját
Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Vagyis inkább megmutatták, hiszen az Essential Project Gem egyelőre még vastagon kísérleti fázisban van.

Andy Rubin cégének nem volt könnyű dolga, hiszen 2019 valósággal tobzódott a különlegesebbnél különlegesebb ketyerékben: láttunk már hajlítható telefont, dupla kijelzős telefont és csuklótelefont is, de a Project Gem még ezekhez képest is igencsak fura szerzet.

A készülék nagyjából úgy néz ki, mint a Samsung Galaxy Fold, amikor össze van csukva, de még annál is sokkal hosszúkásabb és vékonyabb. Kezelhetőség szempontjából ez nyilván nagy előny, de kérdéses, hogy a felhasználók mennyire tudnák megszokni a radikális dizájnt, ami a hagyományos telefonokra optimalizált alkalmazásoknál is okozhat gondokat.

A hírek szerint a Project Gem amúgy egy középkategóriás teló lesz Snapdragon 730 procival, és az Essential komoly hangsúlyt fektet a hangvezérlésre.

Andy Rubin on Twitter

GEM Colorshift material https://t.co/QJStoiDleH

Az Android társalapítójaként ismert Andy Rubinnak nem ez az első figyelmereméltó próbálkozása a mobilbizniszben: a két éve bemutatott Essential Phone szintén elég radikális megoldásokkal próbált rajongókat szerezni magának, de annak ellenére is bukás lett, hogy ez volt az egyik legelső telefon, ami szinte keret nélküli kijelzőt és kamerafület kapott.

Légy résen, mert épp valami fontos történik!

Napokon belül új magazint indítunk, tarts velünk a nulladik pillanattól! November elején startol a Raketa.hu, a Player csoport jövőmagazinja, melyben veletek együtt keressük a válaszokat az előttünk álló évek nagy kérdéseire!

Kiemelten foglalkozunk az autózás/közlekedés forradalmával, az okos otthonokkal, a klímakérdéssel, megújuló energiával, a legizgalmasabb, éppen zajló társadalmi változásokkal és rengeteg termékkel és szolgáltatással, ami pillanatokon belül ránk töri az ajtót!

Ha szeretsz jó időben, jó helyen lenni, kövesd be a Rakéta Facebook oldalát, hogy azonnal tudd, ha kilőttük a magazint!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.