Ez a cikk már több mint 90 napja készült. A benne szereplő információk elavultak lehetnek.

Sokan vannak, akik a teljes körű visszahívás ellenére sem szívesen válnának meg a tűzveszélyes Galaxy Note 7 készüléküktől, de ezután talán még egyszer átgondolják a dolgot: az USA-ban nem töketlenkedtek, és szövetségi bűncselekménnyé nyilvánították, ha valaki ilyen telefonnal száll fel egy utasszállító gépre. Aki mégis megkísérli, az nagyon súlyos büntetést kaphat.

A Federal Aviation Administration, vagyis az amerikai Szövetségi Légügyi Hatóság rendelkezése alapján a Galaxy Note 7 sem kézipoggyászként, sem pedig feladott csomagként nem vihető fel a repülőgépekre. Ha valaki ezt megszegi, akkor a legjobb, amiben reménykedhet, hogy csak polgári büntetést szabnak ki rá, aminek az összege elérheti a 179 933 dollárt, vagyis

És ezzel még olcsón megússza, ugyanis ha vád alá helyezik, onnantól az Egyesült Államok törvénykönyvének 18. címének szabályai vonatkoznak rá, ami alapján akár tíz év börtönbüntetés is kiszabható lenne - ugyanannyi, mint mondjuk 50 kilogrammot nem meghaladó marihuána csempészése miatt.

Tehát aki úgy gondolja, hogy nem csempészne marihuánát (még ötven kilónál kevesebbet sem), az szerintünk jobban teszi, ha inkább visszaváltja a készülékét. Bár Magyarországon ilyen szigorú szabályt egyelőre nem hoztak, a Galaxy Note 7-et ennek ellenére itthon is érdemes visszaváltani vagy kicseréltetni másik telefonra. Ennek lehetőségeiről itt olvashatsz bővebben.

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel a hírlevelünkre, és mi minden héten érdekes, szórakoztató sztorikat küldünk neked a világból.